Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Temmuz 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimini protesto edenlere yönelik konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde. Çarşamba günü Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplanacak ve önemli bir kararı açıklayacağız. Bir süreci başlatacağız. " dedi.

-*--

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen'in iade edilmesiyle ilgili, iletilecek delillerin standartlara uygun olması durumunda, iade anlaşmasına uyacaklarını, aksini yapmada bir çıkarları olmadığını söyledi.

-*--

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) mensup subayların darbe teşebbüsünü koordine etmek için WhatsApp'ta oluşturdukları grup üzerinden yaptıkları yazışmaların dökümünü çıkardı.

Yapılan yazışmalarda sivil vatandaşlara yönelik vur emrini "Ezin, yakın taviz yok" gibi ifadelerle verdikleri ve girişimleri bastırılınca da kaçma planları yaptıkları ortaya çıktı.

-*--

Yurdun dört bir yanında vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepkilerini, meydanları Türk bayraklarıyla donatarak sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyan binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana terk etmedikleri meydanlarda, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor.

-*--

Amerika uçuşları tekrar başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından geçici süreyle ara verilen Türk Hava Yolları'nın ABD uçak seferleri, İstanbul - New York uçuşuyla başladı.

-*--

Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Türkiye’de yaşanan darbe girişimine dair açıklamalarda bulundu. Meşal, "Darbe başarılı olsaydı, kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." dedi.

Öte yandan, İngiltere Başbakanı Theresa May de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkını darbe teşebbüsünü püskürtmelerinden ve cesaretlerinden dolayı tebrik etti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP