Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Temmuz 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile dün akşam telefonda görüştü. Obama, darbe girişimine yönelik soruşturmayla ilgili olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise darbe girişiminin ardında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bulunduğuna da değinerek, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi meselesini gündeme getirdi.  Obama gönderilecek dosya ve delillerin inceleneceğini ifade etti.

Bu arada, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Gülen'in iadesiyle ilgili resmi başvurunun kendilerine ulaştığını ve değerlendirme sürecinin başladığını bildirdi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ'nün darbe girişimi hakkında, "Bu menfur olaydan dolayı hiçbir ülkeyle dış ilişkilerimizde, ekonomik ilişkilerimizde en ufak bir sarsıntı olmadı" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Türkiye, büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar da sonucunu gördüler ve sonucuna da katlanacaklar.” değerlendirmesinde bulundu.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin vatandaşların desteği ile savuşturulmasının bir “model” oluşturduğunu söyledi.

Kurtulmuş, “Bu model bütün dünyaya ilham kaynağı olacaktır. Bütün dünyadaki mazlum halklar eğer tankları kendilerini çiğnemeye kalkarsa, milletimizin direnişinden cesaret bulacaktır." dedi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın Kuzey'ine operasyon düzenledi. Savaş uçakları, 20 teröristi etkisiz hale getirdi.

-*--

DAİŞ karşıtı koalisyona ait savaş uçakları Suriye’de Münbiç'in kuzeyindeki Tuhar köyünde yerleşim yerlerini vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 85 sivil hayatını kaybetti, 50 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

-*--

Çin'in başkenti Pekin'de, şiddetli yağışlar nedeniyle sarı alarm verildi.

Dağlık alanlar için heyelan uyarısı yapılırken kentteki bazı tren seferlerinde gecikme oldu, yaklaşık 200 uçuş iptal edildi ya da ertelendi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP