Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Temmuz 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Türkiye, tarihinin en hain, en alçak silahlı darbe girişimine karşı direnişini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Devletimiz, tüm kurumları ve milletiyle dimdik ayaktadır. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kurumlarımızdan temizlenme süreci tüm hızıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek nesillerin, demokrasi direnişinin kahramanlarını unutmayacağını belirtti ve “15 Temmuz tarihini Şehitlerimizi Anma Günü olarak ilan ediyoruz.” dedi.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağanüstü hâl ilanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kalın, Avrupa'da da terör saldırıları sonrasında OHAL ilan eden ülkelerin bulunduğunu hatırlattı ve şöyle konuştu: “Hiç kimse 'Fransa'da insan hakları elden gidiyor, piyasalar çökecek' demedi. Dolayısıyla kimse Fransa'ya diyemediğini Türkiye'ye demesin. Bu darbe bize, milletimize yapıldı ve bu millet de şu anda bunun hesabının görülmesini istiyor. Biz burada hukuk kuralları çerçevesinde bunu uygulayacağız. Dolayısıyla hukuk dışı bir şey asla söz konusu değil."

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la telefonda görüştü.

Yıldırım, görüşmede, bir müttefik olarak ABD’den beklentilerinin Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi olduğunu vurguladı.

Biden ise bu hususta bağımsız ABD mahkemelerince karar verilmesi gerektiğini, her durumda Türkiye’yle birlikte çalışacaklarını ifade etti.

-*--

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Elvan, "Bu sivil bir OHAL'dir. Herhangi bir sıkıyönetim söz konusu değildir. İş dünyamız da kesinlikle bundan etkilenmeyecek, çalışmalarına, yatırımlarına devam etmeliler. Ciddi bir ekonomik altyapımız var. Hiç kimse kuşku ve tereddüt içerisinde olmasın." dedi.

-*--

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), "AB Terörizm Durumu ve Trendi 2016" başlıklı rapor yayımladı.

Raporda, terör örgütü PKK’ya önemli yer ayrıldı. PYD ve silahlı kanadı YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları olduğu belirtildi. PKK’nın AB tarafından terörist organizasyon olarak sayıldığı kaydedildi. Ayrıca Avrupa'da, 2015 Temmuz ayından sonra PKK’nın para toplama ve propaganda faaliyetlerinin arttığı ve örgüte katılımda artış olduğu da kayıtlara geçti.

-*--ve spor

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçında Moldova'nın Zimbru takımını 2-2'nin rövanşında 5-0 mağlup etti. Osmanlıspor bu sonuçla kupada 3. tura yükseldi ve Estonya takımlarından Kalju ile eşleşti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP