Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Temmuz 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lozan Barış Antlaşması Cumhuriyetin kurucu belgesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkelerinin değeri bugünlerde çok daha iyi anlaşılıyor. Aziz milletimiz, kendi iradesine yöneltilen her türlü darbe teşebbüsüne karşı, birlik, beraberlik cevabı vereceğini, yaşanan son hadiselerle bir kez daha göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times’a “Darbe lideri hesap vermeli” başlıklı bir makale yazdı.

Kalın makalesinde 15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul’da yaşanan olayları hatırlattı. Kalın, “ABD, mevcut olan anlaşmamız çerçevesinde Türk vatandaşı olan Fetullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmelidir.” değerlendirmesinde bulundu.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ile ilgili konuştu.

Kurtulmuş, “Olağanüstü bir YAŞ toplantısı yaşanacak ama çok şükür, artık devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla normal işleyişine dönmüştür. Olağanüstü hâlle birlikte de bu sürecin daha etkin bir şekilde geçirilmesi için gerekli adımlar atılacaktır. Bu YAŞ da bir anlamda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin arındırılması bakımından önemli kararlara sahne olacaktır. Hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

-*--

Cumhuriyet Halk Partisi'nin çağrısıyla dün Taksim Meydanı'nda "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingi düzenlendi. Partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Gün; birleşme, darbelere karşı direnme ve halkın sesini dinleme günüdür.” dedi.

Ana muhalefet partisinin düzenlediği mitinge AK Parti temsilcilerinin yanı sıra çeşitli sanatçı, sendika ve konfederasyonlar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası vatandaşlar meydanları terk etmiyor ve yurdun dört bir yanında "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Türk bayraklarıyla meydanları bırakmayan 7’den 70’e her vatandaş devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmaya devam ediyor.

-*--

Suriye ve Rus ordularına ait savaş uçakları muhaliflerin denetimindeki yerleşim yerlerine saldırı düzenledi. Saldırıda 19 kişi öldü, bazılarının durumu ağır olmak üzere 55 kişi yaralandı.

Halep'teki sivil savunma yetkilileri saldırılarda deniz mayını ile varil, vakum ve misket bombaları kullanıldığını söyledi.

-*--

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen protesto yürüyüşünde patlama meydana geldi.

Yaşadıkları mahalleye elektrik hatları çekilmesi talebiyle toplanan grubun düzenlediği gösteride 61 kişi yaşamını yitirdi, 200 kişi ise yaralandı. Henüz olayı üstlenen olmadı.

-*--ve spor

Kırkpınar başpehlivanlığını Recep Kara kazandı.

655. Tarihî Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara oldu. Dördüncü kez bu unvanı kazanan Başpehlivan Kara, "Ben bu şampiyonluğu, darbe girişimini engelleyen milletime ve tüm şehitlerimize armağan ediyorum." dedi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP