Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Temmuz 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman televizyonuna mülakat verdi. Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu demokrasiye saldırıdır ve milletimiz buna çok sert karşılık vermiştir. Silahlı darbe girişiminde bulunanların attığı adımın 30-40 yıllık bir geçmişi var. FETÖ'nün çok ciddi yapılanması bulunuyor. Bu yapılanmaya dâhil olan kişiler hukuk çerçevesinde görevden uzaklaştırılmaya başlanmıştır." diye konuştu.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişimi ve bundan sonraki süreç konuşuldu. Görüşmede ayrıca, FETÖ ve PKK ile mücadele konusunda kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlar kararlaştırıldı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, "Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanacaktır. Kurulda kararlaştırdığımız diğer bir konu da İstanbul ve Ankara'da birer şehitler anıtı kurulmasıdır. Ayrıca, darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

-*--

Yurt genelinde vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için gerçekleştirdiği demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Türkiye’nin 81 ilinde millî iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutan vatandaşlar 7’den 70’e ailece ülkesine sahip çıkıyor.

-*--

Irak'ta Musul'u terör örgütü DAİŞ'ten kurtarma operasyonu nedeniyle kentten göçen ailelerin sayısının 12 bin 500'e ulaştığı bildirildi.

Uluslararası kuruluşların verilerine göre, Haziran 2014'ten bu yana evlerini terk ederek güvenli bölgelere göç eden Iraklıların sayısı 4 milyonu aştı.

-*--

Japonya'da bıçaklı bir kişi engelli bakımevine saldırdı. Olayda en az 19 kişiyi öldü, 40'tan fazla kişi yaralandı.

Saldırıyı bakımevinin eski çalışanı 26 yaşındaki Satoshi Uematsu gerçekleştirdi. Uematsu, olaydan sonra en yakın polis merkezine giderek saldırıyı itiraf etti. Saldırgan, "dünyadaki bütün engellileri yok etmek için” bu saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti.

-*--

'1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı' açıldı.

Fuar boyunca, çeşitli kurumların açacağı stantlarda, Türkiye ve İstanbul'u tanıtacak kültür etkinlikleri düzenlenecek.

Çocuklar için özel etkinlikler, imza günleri, hat, ebru gibi el sanatları sergilerinin de yer alacağı ve 15 farklı Arap ülkesinden 200'ü aşkın yayınevinin katılacağı fuar, 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

-*--ve spor

Ümit Millî Erkek Basketbol Takımı, 20 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Almanya'yı 76-61 yendi ve bronz madalyanın sahibi oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP