Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Temmuz 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, özel bir İngiliz haber kanalında konuştu.

Yıldırım, "Türk ordusu darbe yapmamıştır. Bu kalkışmayı Türk ordusunun içinde asker üniforması giyen terörist bir grup gerçekleştirmiştir. Bu grup Türk ordusunun tankını, uçağını, helikopterini izinsiz kullanarak halkın üzerine ateş açmış ve yönetimi zorla ele geçirmeye çalışmışlardır. Bunlar güvenlik güçlerimiz ve milletimizin üstün gayretiyle etkisiz hâle getirilmiştir." dedi.

-*--

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'nün Türkiye'yi Rusya’yla savaşmaya zorladığına işaret etti. 

Canikli, "FETÖ, en büyük ve sona sakladıkları piyonlarıydı. 40 yıldır bugünler için yetiştirdikleri ihanet şebekesi de milletin sarsılmaz iradesi karşısında dağıldı, paramparça oldu. Üst akıl sana sesleniyorum, boşuna uğraşma, bükemediğin bileği öp ve Türkiye’yi rahat bırak." dedi.

-*--

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Fetullah Gülen'in Amerika'dan iadesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, “FETÖ elebaşının iadesi konusunda Türkiye üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi. Bu kişiyle ilgili yüzde 100 delil oluşturacak belgeler bulunuyor. Bu konu, 79 milyonun davacı olduğu bir konuya dönüştü. Çünkü bu, milletin kendi özgür iradesine yapılmış bir darbe girişimi.” ifadelerini kullandı.

-*--

Hillary Clinton, ülkesinin tarihindeki ilk kadın başkan adayı oldu.

Clinton, ABD’nin 45’inci başkanının belirleneceği 58’inci başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den iş adamı Donald Trump’la yarışacak. Başkanlık seçimi 8 Kasım Salı günü yapılacak.

-*--

Kanada'nın Ontario eyaletindeki iki ayrı göçmen gözaltı merkezinde tutuklu bulunan yaklaşık 50 göçmen, 14 gündür açlık grevi yapıyor.

Tutuklu olan göçmenlerin Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale ile görüşene kadar eylemlerine devam edecekleri belirtiliyor.

-*--ve spor

Galatasaray, Danimarka Süper Lig ekiplerinden Aarhus ile yaptığı hazırlık karşılaşmasını 3-1 kazandı.

Galatasaray’ın golleri Bruma ve Yasin Öztekin’den geldi.

-*--

Galatasaray Kulübü, eski futbolcusu Hakan Şükür'ü kulüp üyeliğinden ihraç edilmesiyle ilgili olarak disiplin kuruluna sevk etti.

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Hakan Şükür, bir süre önce ABD'ye yerleşmişti.

-*--

İtalya Birinci Futbol Ligi takımlarından Juventus, Napoli’den Serie A'nın son gol kralı Higuain'i 90 milyon Avro karşılığında transfer etti. Juventus, Higuain’le 5 yıllık sözleşme imzalayacak.

Higuain, Gareth Bale ve Cristiano Ronaldo'dan sonraki en pahalı üçüncü transfer oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP