Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 28 Temmuz 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç kararlarına ilişkin konuştu. Canikli, "Bu liste aslında milletin o gün ortaya koyduğu direncin, kahramanlığın bir yansımasıdır, ifadesidir. Bunu yapan millettir. Biz bu gücü milletten alıyoruz." dedi.

-*--

İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ala, Türkiye'nin, "alçakça, akılsız, başkasının maşası olmuş, satılmış bir güruhun darbe teşebbüsüne karşı" bütün olarak ayağa kalktığına dikkati çekti. Efkan Ala, FETÖ'nün darbe girişiminin "1500 yıllık Türk-İslam tarihinde eşine az rastlanan bir ihanet" olduğuna işaret etti.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanında meydanları dolduran çok sayıda vatandaş, Türk bayraklarıyla darbe karşıtı sloganlar attı.

Öte yandan Yunus Emre Enstitüsünün düzenlemiş olduğu “Yaz Okulu” projesi kapsamında 46 ülkeden Ankara’ya gelen öğrenciler de demokrasi nöbetine destek verdi. Öğrenciler Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yapılan yürüyüşe katıldı. Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduklarına değinen öğrenciler birlik ve beraberlik mesajları verdi.

-*--

ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Parti kongre üyelerine hitap etti.

Clinton için oy isteyen Obama, "Daha önce hiçbir erkek veya kadın, ABD Başkanı olmaya Hillary Clinton'dan daha ehil olmamıştır" dedi.

-*--

Birleşmiş Milletler (BM) Boko Haram terör örgütünü vahşilikle suçladı.

BM Güvenlik Konseyi yaptığı açıklamada, Boko Haram şiddeti yüzünden Nijerya, Nijer, Çad ve Kamerun sınırında yer alan Çad Gölü havzasında yaklaşık 9 milyon kişinin mağdur duruma düştüğü ve 2 milyon 800 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

-*--ve spor

 

 

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında Fransa ekibi Monaco'yu 2-1 yendi. Rövanş, 3 Ağustos Çarşamba günü Fransa’da oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP