Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Temmuz 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin gerçekleşmesi hâlinde Fetullah Gülen’in Türkiye’ye gelme ihtimalini değerlendirdi.

Bozdağ, “Türkiye'ye dönecekti ve Türkiye'de sadece anayasa rafa kaldırılmış olmayacaktı. Bana göre rejim de değişecekti. Bu örgüt yetiştirdiği kişilerle Türkiye’de yaptığını başka ülkelerde de yapabilir. " ifadelerini kullandı.

-*--

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Elvan, "Türkiye'nin istikbali, geleceği için meydanlara çıktınız. Dünyaya örnek oldunuz. Türk halkının demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu, demokrasisinin ne kadar değerli olduğunu dünyaya gösterdiniz. Milletin direnişiyle darbenin püskürtülmesi sonucunda bazı ülkeler darbeyi kınamaya başladı.” değerlendirmelerinde bulundu.

-*--

Dışişleri Bakanlığı, Halep'in kuşatma altına alınmasının, "hazin, ibret verici ve asla kabul edilemez" olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası camianın bu insanlık ayıbını ortadan kaldıracak güçlü ve anlamlı adımlar atması çağrısı yapıldı.

-*--

Sanatçı Murat Kekilli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine, "15 Temmuz Marşı" eseriyle tepki gösterdi.

Kekilli, "Bu marşı, birlik ve beraberliğimizin sembolü İstiklal Marşı'mızı referans alarak hem halkımızın kahramanlığına hem de halk, asker ve polis kardeşliğinin bütünlüğüne katkıda bulunmak amacıyla yaptım.” dedi.

-*--ve spor

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında Estonya temsilcisi Nomme Kalju'yu 1-0 yendi.

İki takım arasındaki rövanş maçı 4 Ağustos Perşembe günü Estonya'da oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP