Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 4 Ağustos 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'nın Kazan ilçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitap etti.

Kurtulmuş, "FETÖ'cü eşkıyalar ve bunların arkasındaki güçlerin istediklerinin tam tersi oluyor. Milleti bölmek, parçalamak ve iç savaş çıkarmak istediler. Bu millet tek vücut oldu. Türkiye'yi, darbe ihtimalinin kalmayacağı şekilde demokratikleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

AB Bakanı Ömer Çelik, FETÖ’nün yurt dışında yürüttüğü Türkiye’nin ekonomisini ve imajını hedef alan propagandalarına dikkat çekti.

Çelik, “Bu darbe girişiminde amaç Türkiye’nin dünya ile ilişkileri bozmaktı. Ancak buna müsaade etmeyeceğiz. Müttefiklik ilişkilerimizi daha da geliştireceğiz, demokrasimizi kuvvetlendireceğiz. Türkiye dışa açık bir ülke olarak yoluna devam etmektedir.” dedi.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşların 'demokrasi nöbeti” sürdürüyor.

Günlerdir süren demokrasi nöbetlerini taçlandırmak için 7 Ağustos'ta "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" düzenlenecek.

-*--

Pakistan Parlamentosunda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından Türkiye ile güçlü dayanışma ve kardeşlik ifadeleri bulunan kararlar oy birliğiyle onaylandı.

Karar metninde "Pakistan Senatosu, Türkiye'nin demokratik hükûmeti ve büyük halkıyla dayanışma sergilemektedir. Dünya, liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir çağrısıyla çelik tankları durduran insan bedenlerine tanık oldu. Bu tarihî dönemde kardeş ülke Türkiye’nin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimi beyaz perdeye aktarılacak. “Kalkışma” isimli filmin yapımcılığını Halit Ziya Alptekin üstlenecek.

Alptekin filmle ilgili açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Türk milletinin gösterdiği destansı direnişin uluslararası kamuoyunda daha net anlaşılması için bu projeyi hayata geçireceğiz. Sinema filminde birçok yerli ve yabancı oyuncu rol alacak ve filmin yönetmeni sürpriz bir isim olacak." diye konuştu.

-*--

Yunus Emre Enstitüsünün 2012 yılından bu yana düzenlediği “Türkçe Yaz Okulu” projesi kapsamında bu yıl 46 ülkeden yaklaşık 500 öğrenci misafir ediliyor.

Yurt dışında yapılan Türkçe öğretiminin devamı niteliğinde olan yaz okulu; Türkçe kursu, Türk kültürünü ve sanatını tanıtıcı faaliyetler, gezi ve tanıma faaliyetleri, sosyal faaliyetler gibi etkinliklerle gerçekleştiriliyor. Proje kapsamında bir ilki gerçekleştiren Yunus Emre Enstitüsü,  'Dostluk ve Barış Tırı' ile yola koyuldu. İlk durağı Samsun olan tır, öğrencilerimizin gruplar hâlinde misafir edildiği şehirleri gezecek ve yerel yönetimlerin de desteğiyle yapılacak olan etkinliklerle dünyaya barış, kardeşlik ve dostluk mesajları verilecek.  

-*-- ve spor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fransa 1. Lig ekibi Monaco'ya 3-1 yenilerek elendi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için play-off turunda mücadele edecek. Eşleşmeler 5 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekiminde belli olacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP