Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 5 Ağustos 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet televizyonunda gündemi değerlendirdi.

Erdoğan bazı Avrupa ülkelerinin darbe girişimi sonrasındaki tepkilerine ilişkin de konuştu. Erdoğan, “Ne yazık ki asılsız haberlerle yaşadığımız süreç yönlendirilmeye çalışılıyor. Bu ülkelerin Türkiye’ye temsilci göndererek darbe girişiminin izlerini yerinde görmeleri gerekir.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisini olumsuz etkileyeceğini iddia eden çevrelere yönelik konuştu.

Yıldırım, "Sizin ne söyleyeceğiniz önemli değil. Bizim geleceğimizi, kaderimizi bu millet belirler. 15 Temmuz gecesi sadece darbenin karşısına çıkmadık. Aynı zamanda geleceğimizi de teminat altına aldık. Bundan böyle toplumsal dayanışmamızı artıracağız, her zamankinden daha çok birbirimizin hukukuna sahip çıkacağız. Güçlü ekonomi demek, güçlü Türkiye demektir." şeklinde konuştu.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Başbakanı Kern'in Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulmasına yönelik bir girişim başlatacağı yönündeki sözlerine yanıt verdi.

Çavuşoğlu, “Kısa vadeli siyasi kazanımlar elde etmek beklentisiyle, Türkiye karşıtı söylemlerde bulunmamaları gerekiyor.” uyarısında bulundu.

-*--

Rusya Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri Vladimir Jirinovski, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini değerlendirdi.

Jirinovski, “Fetullah Gülen, ABD'de saklanan ve buradan vatanını karıştırmaya çalışan bir hain.” değerlendirmesinde bulundu.

Jirinovski, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeye de değindi. Jirinovski, “Recep Tayyip Erdoğan vatansever, ülkesini kalkındırmayı amaçlayan olağanüstü bir cumhurbaşkanı. Rusya, Erdoğan yönetimindeki Türkiye'yi destekliyor. Bu görüşme sonrası Türk-Rus ilişkilerinin ivme kazanmasını ümit ediyorum.” dedi.

-*--

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Din Şurası Olağanüstü Toplantısı sonuç bildirgesini açıkladı.

Görmez, "FETÖ/PDY’nin liderine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz. FETÖ/PDY din kisvesi altında bir güç ve çıkar hareketidir." dedi.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye ile ilgili konuştu.

Kalın, "Suriye’de siyasi bir çözüm konusunda hâlâ ümitvar bir aşamaya gelemedik. Biz önümüzdeki döneme umutla bakmak istiyoruz. Rusya ile işbirliği içinde Suriye’de siyasi geçişin bir an önce sağlanmasını arzu ediyoruz." dedi.

-*--

Afganistan'ın Logar vilayetinde Pakistan'a ait bir helikopter düştü.

Helikopterdeki 6'sı Pakistanlı, biri Rus 7 kişinin Taliban'ın elinde olduğu öne sürüldü. Taliban ise henüz bir açıklama yapılmadı.

-*--

Yunus Emre Enstitüsü’nün “Dostluk ve Barış Tırı” dün Samsun’a ulaştı.

Türkçe Yaz Okulu projesi kapsamında Samsun’da misafir olan öğrencilerimizi ziyaret eden tırda Türk dilinin ve kültürünün öğrenime katkıda bulunacak etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerimiz gün boyu düzenlenen etkinliklerin yanı sıra akşam saatlerinde de halkla bir araya geldi. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda “demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlarımıza destek verdi. Geceye öğrencilerimizin şarkı ve şiirlerle verdikleri dostluk ve barış mesajları damgasını vurdu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP