Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 8 Ağustos 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye dün tarihi bir ana tanıklık etti.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, dün İstanbul Yenikapı’da düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleştirilen mitinge her görüş ve kesimden yaklaşık 5 milyon kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı, Başbakan, siyasi parti liderleri ve Genel Kurmay Başkanının katıldığı mitingde ortak vurgu; birlik ve beraberlik oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını göstermiştir. Yaşadıklarımız, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise, "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır." dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlara seslendi.

Çavuşoğlu konuşmasında, “Bu vatana millete, bayrağa kastedenler, hesap verecekler. Fetullah Gülen’i de Türkiye'ye getireceğiz, eğer kanun, hukuk varsa Amerika da bu teröristi bize verecek. FETÖ'nün kan kardeşi PKK da son günlerde saldırılarını artırdı. Buradan söylüyorum, PKK senin de kökünü kazıyacağız. Artık bu milleti yenemeyeceğinizi anlamışsınızdır." dedi.

-*--

Kanada'da yaşayan binlerce vatandaşımız “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” düzenlendi.

Kanada'nın Montreal, Ottawa ve Toronto kentlerinde bir araya gelen vatandaşlarımıza başta Mısırlılar olmak üzere Müslüman topluluklar da destek verdi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün düzenlediği darbe girişimi sırasında şehit olanların anıldığı mitingde Türk bayrakları ve pankartlarla FETÖ'nün girişimi protesto edildi.

-*--

Pakistan'ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta'da patlama meydana geldi. Bir devlet hastanesinin ana kapısında meydana gelen patlamada 30 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

-*--

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına alan aşırı yağışlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.

Asker ve özel birliklerden oluşan ekiplerin sahadaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

-*--ve spor

Trabzonspor, Macaristan kampındaki beşinci hazırlık maçında, Avusturya ekibi Karabakh Wien'i 5-0 yendi.

Öte yandan Beşiktaş, hazırlık maçında Yunanistan'ın geçen seneki şampiyonu Olympiakos takımını Ömer Şişmanoğlu'nun golüyle 1-0 mağlup etti.

-*-

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'nda Avustralya'ya 61-56 yenildi.

Milli takım, gruptaki üçüncü maçında yarın TSİ 23.45'te Japonya ile karşılaşacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP