Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Ağustos 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ilinde bir düğün törenine yapılan saldırı ile ilgili bilgi verdi.

Erdoğan, “12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde 51 kişi hayatını kaybetti, 94 kişi ise yaralandı. İlk bilgiler saldırının DAİŞ eylemi olduğunu  gösteriyor. Terör nereden gelirse gelsin bizim için değişmiyor. Bu FETÖ terör örgütü olabilir, PKK olabilir, DAİŞ olabilir, Suriye'nin belli bölgelerinde PYD, YPG olabilir. Hepsi bizim için terör örgütüdür.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Gaziantep’te yaşanan terör saldırısıyla ilgili dünya liderlerinden de çok sayıda kınama ve taziye mesajı geldi.

-*--

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, DAİŞ'in uluslararası proje bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Bozdağ, “Örgütün amacı insanları İslam’dan soğutmak, Ortadoğu’daki ve bölgedeki siyasal hedefleri gerçekleştirmek için uygun şartları oluşturmaktır. DAİŞ terör örgütünde 140’tan fazla ülkeden terörist bulunuyor. DAİŞ’i pek çok ülke bombalıyor ancak örgüt yok edilemiyor. Ayrıca ‘Türkiye DAİŞ terör örgütüne destek veriyor.’ şeklinde iftira atılıyor. Kim bunu dile getiriyorsa bilin ki o Türkiye düşmanıdır.” dedi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları yetkililerinden oluşan heyet Türkiye’ye geliyor.

Heyet, 23-24 Ağustos tarihleri arasında darbe girişimi ve terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi için iki gün süresince görüşmelerde bulunacak.

-*--

Hindistan'ın Madya Pradeş eyaletinde şiddetli muson yağmurları sele yol açtı. Seller nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti.

-*--

Japonya'yı etkisi altına alan Mindulle tayfunu nedeniyle uçak ve tren seferleri iptal edildi. Sağanak yağışlar sebebiyle sel ve heyelan uyarıları yapıldı.  

-*--

Batı Karadeniz’in Efes’i, Prusias ad Hypium Antik Kenti gün yüzüne çıkarılıyor.

Düzce ilinin Konuralp bölgesinde arkeologlar kazı çalışmalarına devam ediyor. Arkeologlara göre burada Efes’ten daha ileri bir kent var.

-*--ve spor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları, bugün gerçekleşen kapanış töreniyle sona erdi.

Olimpiyat oyunlarında ABD, 121 madalyayla genel sıralamada zirvede yer aldı. Büyük Britanya ikinci, Çin ise üçüncü sıranın sahibi oldu.

-*--

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Medipol Başakşehir, sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti.

Ligin diğer bir karşılaşmasında Akhisar Belediyespor, deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yendi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP