Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Ağustos 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye ile ilgili konuştu.

Yıldırım, “Bu konuda Türkiye’nin duruşu çok nettir. Milyonlarca masum Suriye vatandaşı ülkelerini terk etmek zorunda kaldı, 500 bin civarında masum insan da hayatını kaybetti. Suriye bölünmemeli, herhangi bir etnik gruba avantaj sağlayacak yeni bir yapılaşmaya izin verilmemeli." dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ile görüştü.

Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden dışişleri bakanı düzeyinde ilk ziyaret gerçekleşti. Darbe girişiminin arkasında kim olduğunu ve bu girişime karşı hangi adımları attığımızı aktardım, görüş alışverişinde bulunduk. Biz AB dahil bütün kurumlarla her zaman diyalog ve iş birliği içinde olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'den gelen heyetle görüşmeler başladı.

Adalet Bakanlığı yetkilileri darbe girişiminin Fethullah Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştiğine ilişkin önemli delilleri Amerikalı muhataplarıyla paylaşacak.

-*--

Avrupa Parlamentosu (AP) yetkilileri, darbe girişimi sonrası Türkiye'ye ilk ziyareti gerçekleştiriyor.

AP Türkiye Raportörü Kati Piri ve AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, hükümet yetkilileri, muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

-*--

İsrail, Gazze'yi yeniden vurdu. İsrail ordusu düzenlediği hava saldırısının, Gazze'den İsrail'in Siderot kentine düzenlenen roket saldırısına karşılık olduğunu söyledi.

İsrail'in gerekçe gösterdiği roket saldırısını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.

-*--

Batman ilinde binlerce vatandaş, PKK, DAİŞ ve FETÖ terör örgütlerine karşı "Teröre Lanet, Kardeşliğe Davet" yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları adına ortak bir bildiri okundu. Bildiride, “Sözde ırk, din veya fikri çıkar adına, insanları katletmek meşru kılınamaz. Ülkemizi işgale elverişli hâle getirmeye çalışıyorlar. Bu alçakça eylemlerin açıklanabilir bir tarafı yok.” dendi.

-*--

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir için "30 Kuş" isimli bir kısa film hazırlandı.

Film adını, Halisdemir’e isabet eden 30 kurşuna ithafen, Dursun Ali Erzincanlı’nın yazdığı “30 Kuş” şiirinden alıyor. Filmin galası 25 Ağustos Perşembe günü, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde halka açık olarak yapılacak.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftası tamamlandı. Ligin ilk haftasını son şampiyon Beşiktaş lider kapattı.

-*--

Türkiye Genç Erkek Voleybol Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'na katılmak üzere Sırbistan'a gitti.

23-27 Ağustos tarihlerinde oynanacak müsabakalarda millîlerimiz, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Romanya ve ev sahibi Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP