Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 24 Ağustos 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.

Kabulde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili okulların ve kurumların faaliyetlerine son verilmesi yönünde gerekli adımların atılması görüşüldü. Ayrıca bölgesel gelişmeler ile DAİŞ ve PKK dahil olmak üzere terörle mücadele meselesi ele alındı.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Kurtulmuş, "Türkiye’nin 911 kilometrelik Suriye sınırının bir tek terör örgütünün eline, PYD’nin eline geçmiş olması Türkiye’nin kabul edebileceği bir şey değildir."dedi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve koalisyon hava kuvvetleri Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde askeri harekat başlattı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Suriye’nin kuzeyine yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ala, “Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat vermeyeceğiz. Buna imkân sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur. Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

-*--

Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye’ye destek veren açıklamalarda bulundu.

Szijjarto, ''Türkiye'nin istikrarına kasteden her türlü girişim Avrupa'nın güvenliğini tehdit anlamına gelir. Türkiye ile sadece mülteci anlaşması dolayısıyla değil, DAİŞ ile mücadele ve NATO işbirliği kapsamında da iyi ilişkiler içinde olunmalı.'' dedi.

-*--

Güney Sudan'ın Jonglei eyaletinde hükümete bağlı güvenlik güçleri ile silahlı muhalifler arasında çatışma çıktı. Olaylarda 121 kişi hayatını kaybetti.

-*--

İtalya'nın orta bölgesinde 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde aralarında çocukların da olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

-*--

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Sergi, FETÖ’nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşuyor.  

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği himayesinde, AA ve Üsküp Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen sergi 7 gün boyunca açık kalacak.

-*--ve spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan 5 takım belli oldu. Celtic, Ludogorets, Monaco, Porto ve Legia Varşova, grup maçlarında oynamaya hak kazandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanşları, bugün oynanacak 5 karşılaşma ile sona erecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP