Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Ağustos 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Sayın Biden'a, kendi milletine dahi saldırmaktan çekinmeyen bu eli kanlı terör örgütüyle mücadelemiz hakkından bilgi verdik. Bizim için en büyük öncelik, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının en kısa zamanda ülkemize iadesidir." dedi.

Biden ise, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz." ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, gündemi değerlendirdi.

Yıldırım, önce Suriye'nin Halep iline bağlı Cerablus kentinde gerçekleştirilen operasyonu değerlendirdi. Yıldırım, “Bizim hassasiyetimiz, bu toprakların PYD-YPG unsurları tarafından işgal edilmemesi. Suriye muhalifleri Cerablus'a yerleştiler, oradaki alanları, köyleri kontrol etmeye başladılar. Cerablus da dahil, bütün alanın YPG ve PYD'den temizlenmesi lazım.” dedi.

Ayrıca Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesine ilişkin de bilgi verdi. Yıldırım, "Barzani ile özellikle terörle mücadelede etkin iş birliği yapmamız gerektiği kanaatine vardık. Özellikle sınır geçişlerindeki sorunun çözümünde, oradaki güvenliğin, açılacak gümrük kapılarındaki güvenliğin sağlanmasında gerekli desteği verecekler." dedi.

-*--

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin, Adalet Bakanlığı yetkilileri ile ABD'den gelen heyet arasında yürütülen görüşmeler dün sona erdi.

Görüşmeler kapsamında Adalet Bakanlığı bürokratları ve uzmanları, ABD yetkililerine, daha önceden gönderilen dört iade dosyası hakkında bilgiler verdi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, görüşmelerin "olumlu" geçtiğini bildirdi.

-*--

Güney Sudan’da dün başlayan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Hükümete bağlı güvenlik güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmada en az 273 kişi yaşamını yitirdi.

-*--

Birleşmiş Milletler'nin oluşturduğu bağımsız uzmanlar paneli, Suriye'de iki bölgede rejimin, bir bölgede ise terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah kullandığını tespit etti.

Komisyonun incelediği 9 saldırıdan 6'sının failleri belirlenemedi. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin sorumlular konusunda harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

-*--

İtalya'nın orta bölgesinde dün meydana gelen 6,0 büyüklüğündeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 247’ye yükseldi. Uzmanlar, artçı sarsıntılara karşı uyarıda bulundu.

-*--

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tarihî açılışı yarın yapılacak.

Köprüsü'nün açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve yurt dışından davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen köprü, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak.

-*--

2. Uluslararası “Türkçe Bayramı” 27 Ağustos’ta İstanbul Ülker Arena’da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan “Türkçe Bayramı”nın bu yılki teması "İnsan ve Türkçe". Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “2016 Türkçe Yaz Okulu” projesi kapsamında, 46 ülkeden 540 Türkçe kursiyerinin katılımıyla yapılacak programda, dünyaya "Türkçe" barış, dostluk ve sevgi mesajları verilecek.

-*--ve spor

Milli tenisçi İpek Soylu, sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık'ta tek kadınlar elemelerinde Nicole Frenkel ile karşılaştı. Soylu rakibini 2-0 yenerek 2. tura çıktı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP