Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Ağustos 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu koruyan jandarma aracına ateş açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, saldırı sonrası yazılı açıklama yaptı.

Yıldırım, “Bu saldırı, ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum. Türkiye, demokrasi ve hukuktan ödün vermeyecek, insan ve insanlık düşmanı bütün terör örgütlerinin hesaplarını boşa çıkaracaktır.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’in Halep iline bağlı Münbiç ilçesinde terör örgütü PYD’yi vurdu. Yapılan uyarıları dikkate almayan ve sınır hattının gerisine çekilmeyen örgüt militanları top atışlarıyla vuruldu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD, Türkiye ve Suriye’nin coğrafi bağlarını koparmak için Fırat Nehri’nin batısında ilerlemeye çabalıyor.

-*--

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türkiye’nin DAİŞ’e yönelik başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu’nu değerlendirdi.

Cook, “Operasyon sonucu Cerablus’un DAİŞ’ten alınması, örgüte büyük bir darbe vurdu. Örgütün son direnişini kırmak ve el yapımı bombaları temizlemek için operasyonlar devam ediyor.” dedi.

-*--

Rus ordusu, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla ani tatbikata başladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun verdiği bilgilere göre; tatbikatla, ordunun kriz durumlarına ne kadar hazırlıklı olduğunun ve hareket kabiliyetinin denetlenmesi amaçlanıyor.

Tatbikat 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

-*--

2. Uluslararası “Türkçe Bayramı” yarın İstanbul Ülker Arena’da yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan “Türkçe Bayramı”nın bu yılki teması "İnsan ve Türkçe". Yunus Emre Enstitüsünün “2016 Türkçe Yaz Okulu” projesi kapsamında, 46 ülkeden 540 Türkçe kursiyerinin katılımıyla yapılacak programda, dünyaya "Türkçe" barış, dostluk ve sevgi mesajları verilecek.

-*--

Uluslararası Montreal Film Festivali'nde bu yıl Türkiye konuk ülke olacak. Türk filmleri "ana yarışma" bölümünde ödül için yarışacak. 5 Eylül'e kadar sürecek olan festivalde  bir çok Türk filmi de sinemaseverlerle buluşacak.

-*--ve spor

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele edecek Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu.

Siyah-beyazlılar, Portekiz'den Benfica, İtalya'dan Napoli ve Ukrayna'dan Dinamo Kiev ile B Grubu'nda yer aldı.

-*--

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda Osmanlıspor, 1-0 kazandığı maçın rövanşında Midtjylland'ı 2-0 yendi. Osmanlıspor, tarihinde ilk kez gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP