Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Ağustos 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Mitingi"nde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, “20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep, terörün en alçak yüzüne maruz kaldı. Bir çocuğu kullanarak, çocukları, bebekleri, masum insanları katledecek kadar gözü dönen bu hainler, akıttıkları kanda mutlaka boğulacaklardır. Terör örgütlerini kullanarak ülkeyi ve milleti dize getirebileceklerini sananlar, yarın kendi ellerinde patlayacak bombaların pimini çekiyor.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakanlık “Fırat Kalkanı Harekatı” hakkında bilgi verdi.

Açıklamada, “Cerablus bölgesinde 10, Rai bölgesinde ise 3 köy terörist unsurlardan temizlendi ve bu köyler Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolüne geçti. Türk Kızılayı ekiplerince ihtiyaç sahiplerine insani yardım malzemesi ulaştırılıyor. Köylerde sıcak yemek dağıtımına da başlandı. Suriye'de yapılan harekat kapsamında bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü tedbiri alıyor ve bu konuda azami hassasiyet gösteriyor." ifadeleri yer aldı.

-*--

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin konuştu.

Merkel, “Türkiye ile görüşmek ve bir araya gelmek önemli. Türkiye’de değişik gelişmeler yaşanıyor. Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de haklı olarak bunu bekliyor.” dedi.

-*--

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kriminoloji Enstitüsüne bombalı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak, laboratuvarların yakınında gerçekleşen patlama ciddi zarara yol açtı.

-*--

Rus hükümeti, Türkiye ile “charter” uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdı.

Türkiye’ye charter uçuş gerçekleştirecek havayolu şirketlerinin seferlerde güvenliği sağlamak amacıyla ilave tedbirler alması tavsiye edildi.

-*--

Norveç'te yaşayan Türkler, başkent Oslo'da darbe ve teröre karşı yürüdü.

Yürüyüşe 2 binden fazla Türk vatandaşının yanı sıra Norveçli siyasiler ve Türk sivil toplum kuruluşları da katıldı.  

-*--

ABD'de bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Chicago Türk Festivali sona erdi.

Chicago'nun ünlü Daley Meydanı'nda gerçekleştirilen festivalde Türk kültürüne ve el sanatlarına dair objeler sergilenirken, Türk müziğinden örnekler icra edildi ve Türk mutfağından lezzetler ziyaretçilere ikram edildi. Chicago ve çevresinde yaşayan Türklerin yanı sıra Amerikalıların da yoğun ilgi gösterdiği festival, binlerce kişiyi ağırladı.

-*--ve spor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Etnospor Kültür Festivali'nin ödül töreninde konuştu.

Bakan Kılıç, “Geleneksel sporlarımızın icra edilmesi ve yaşatılması için atmamız gereken adımları atacağız. Önümüzdeki ayın başında Kırgızistan'da geleneksel oyunlar festivali düzenlenecek. Ülkemiz, Dünya Göçebe Oyunları'nın kurucularından. Orada da temsilimizi en iyi şekilde yapacağız.” dedi.

Törene katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan ise, “Unutulmaya yüz tutmuş sporların yeniden gündeme gelmesi, lisanslaşmalarının geliştirilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bütün geleneksel sporların yaşatılmasını istiyoruz. Dolayısıyla etkinliğimizin uluslararası olmasını amaçlıyoruz." dedi.

-*--

28. Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri, Antalya’nın Korkuteli ilçesinde gerçekleşti.

713 pehlivanın katıldığı güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz birinci oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP