Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 01 Eylül 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam program dışı görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeden kabine değişikliği kararı çıktı. Buna göre; İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etti. Bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da Mehmet Müezzinoğlu atandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman'ı kabul etti.

Yıldırım görüşmede, “15 Temmuz hain darbe girişimi Türk milletinin iradesi ve kararlı tutumu sayesinde akamete uğratıldı. Bu ve benzer girişimlerin tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri hukuk devleti ilkesi çerçevesinde alıyoruz. FETÖ ile mücadelede, başta BM olmak üzere uluslararası toplumun daha da güçlü destek vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Feltman ise “Türkiye'de demokrasiyi ve istikrarı hedef alan darbe girişimi kabul edilemez. Ayrıca Türkiye’nin Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler ile ilgili sergilediği etkin ve yapıcı tutumu da takdirle karşılıyoruz.” dedi.

-*--

Libya'dan 500 ton kimyasal silah çıkarıldı.

Danimarkanın öncülüğündeki uluslararası operasyon sonrası çıkarılan kimyasal silahlar, Almanya'ya gönderildi.

Operasyona İngiltere ve Finlandiya da destek verdi.

-*--

ABD'nin Alaska eyaletinde iki küçük uçak havada çarpıştı. Kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Kazanın sebebi henüz belirlenemedi.

-*--

Suudi Arabistan, Yemen halkına yaklaşık 140 milyon dolar yardım etti.

Dünya Sağlık Örgütü, 2,5 milyonu sığınmacı 21 milyon Yemenlinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 14 milyon kişinin acil tıbbi desteğe ihtiyaç duyduğunu, 2 milyon çocuğun yetersiz beslenmeye maruz kaldığını duyurmuştu.

-*--

Ertuğrul fırkateyninden 8 bin 300 parça eşya çıkarıldı.

Türk ve Japon araştırmacıların ortak çalışmaları 2007 yılından bu yana devam ediyor. Bu çalışma aynı zamanda Ertuğrul firkateyninde hayatını kaybeden 550 şehidin anısını yaşatmayı da amaçlıyor.

-*--ve spor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesi son hazırlık maçında Rusya ile karşılaştı. Maç golsüz beraberlikle sonuçlandı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP