Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 09 Eylül 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Görüşmede iki lider, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Liderler, Türkiye'nin sınır bölgesinin terör örgütlerinden arındırılmasının ve Halep'te bir an önce ateşkes sağlanmasının önemine dikkat çekti.  

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye ziyarette bulunan Katar Başbakanı Al Sani’yi kabul etti.

Kabulde, karşılıklı yatırımlar, ticaret, savunma sanayii, enerji ve sağlık turizmi gibi alanlarda atılacak yeni adımlar konuşuldu. Ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve  bölgesel gelişmeler de ele alındı.

-*--

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Fransız Le Figaro gazetesine makale yazdı.

Çelik yazısında, “15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde de bir dönüm noktası olmuştur. Kanlı darbe girişimi sonrası Türk halkı, AB yöneticilerinden beklediği desteği görememiştir. Türkiye’nin yapıcı tavrı, AB’nin Ortadoğu, Kuzey Afrika ve hatta AB içinde yaşayan göçmenler arasındaki imajının iyileştirilmesine destek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı’nın 16'ncı gününde DAİŞ'in karargah olarak kullandığı 3 bina ve bir silahlı aracı imha etti.

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Harekatı olumsuz etkileyecek bir kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir. Sivil halkın zarar görmemesi için de her türlü tedbir alınmaktadır.” ifadesine yer verdi.

-*--

AB Komisyonu, Suriyeli sığınmacıların mali olarak destekleneceği "Acil Sosyal Güvenlik Ağı" adlı programını açıkladı.

Program kapsamında Türkiye’deki sığınmacılara toplam 348 milyon avroluk elektronik harcama kartı dağıtılacak. Projesinin, 2017’nin ilk çeyreğine kadar Türkiye’deki 1 milyon sığınmacıya ulaşması amaçlanıyor.

-*--

Kuzey Kore'de 5,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Sarsıntının, nükleer denemelerden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

-*--

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi.

Bu alanlarla birlikte listedeki kültürel ve doğal miras sayısı 70’e yükseldi. Bu rakamla Türkiye, dünyada geçici listede en fazla doğal ve kültürel mirasa sahip ülke oldu.

-*--ve spor

Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda millî halterci Nazmiye Muratlı, altın madalya elde etti.

Nazmiye Muratlı, 104 kiloluk kaldırışıyla dünya rekorunu da kırdı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP