Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Eylül 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenen programda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi Türk milleti, sadece ülkemiz içindeki vesayet odaklarına değil, tüm dünyada şiddetle, silahla güç devşirmeye çalışan herkese büyük bir ders verdi." ifadelerini kullandı.

-*--

Suudi Arabistan’ın bağımsızlığının 84. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş resepsiyonda yaptığı konuşmada, "Suudi Arabistan ve Türkiye halkları arasındaki dostluğunun kıyamete kadar sürmesini, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda bu ilişkinin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

-*--

Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir kısmı, Kurban Bayramı'nın ardından da ülkelerine gitmeyi sürdürüyor.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DAİŞ'ten temizlenen Cerablus'a dönen Suriyelilerin sayısı 2 bin 857 oldu.

-*--

ABD'nin Charlotte kentinde önceki gün siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterileri sürüyor.

Keith Lamont Scott’un polis tarafından vurularak öldürülmesinin ardından başlayan protesto eylemleri ve protestolarda şiddet olaylarının artması üzerine olağanüstü hal ilan edilmişti.

-*--

Geleneksel kıyafetli binlerce Ortodoks Yahudi, Birleşmiş Milletler (BM) 71. Genel Kurulu devam ettiği sırada İsrail politikalarını protesto etti.

İsrail'in başta Filistin olmak üzere Ortadoğu'da uyguladığı politikaları ve kendi vatandaşlarına yönelik uygulamalarını protesto eden göstericiler, İsrail'in askere alma politikalarını da kınadı.

-*--

Almanya'dan Ankara'ya pedal çevirdi.

FETÖ'nün darbe girişimine ve teröre tepki göstermek için Almanya’nın Münih kentinden  bisikletle yola çıkan Abdurrahman Serdar Çakmak, 29 günde 2 bin 682 kilometre yol katederek Ankara'ya ulaştı.

-*--

Yunus Emre Enstitüsü, İran'ın başkenti Tahran'da “Sezai Karakoç ve Hızır’la Kırk Saat” isimli bir program düzenledi.

Tahran'daki Salis Neşriyat Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç ve eserleri İranlı edebiyatseverlere tanıtıldı. Programa şair ve yazar Turan Koç ve çevirmen Ata İbrahimi Rad’ın yanı sıra Tahran Üniversitesi öğretim üyesi Nasır Feyz ile yazar Fuad Neziri konuşmacı olarak katıldı.

-*--ve spor

Dünya Güreş Birliği tarafından belirlenen "yılın en iyi güreşçileri" listesinde olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ile son dünya şampiyonu Selçuk Çebi, kategorilerinde birinci oldu.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 197 ülkeden yaklaşık 3 bin güreşçi arasından sıkletlerinde en iyi 20 sporcunun belirlendiği listeye, 18 sıklette 21 Türk güreşçi girdi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP