Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Eylül 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir Fransız haber kanalında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin konuştu.

Çavuşoğlu, “Konuyla ilgili delilleri ABD’ye gönderdik. Dolayısıyla yasal süreç başladı. Müttefikimiz ABD'den, bu süreci tamamlamasını, mümkün olan en kısa sürede Gülen'i iade etmesini bekliyoruz." dedi.

-*--

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini değerlendirdi.  

Ağbal, “Moody's bu kararı verirken çok aceleci davrandı. Türkiye ekonomisi iyi bir performans sergiliyor. Yapısal reformlar devam ediyor, büyümeyi yukarıya çekecek tedbirler alınıyor, faiz, enflasyon göstergeleri iyi. Dolayısıyla Moody's'in almış olduğu kararın kendi içinde bir rasyonalitesi yok." ifadelerini kullandı.

-*--                                                                                                                                       

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari ilinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam ediyor.  Dün gerçekleştirilen operasyonlarda 314 terörist etkisiz hale getirildi.

-*--

Ahıska Türkü 108 aile daha öz vatanına kavuşacak.

Aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilecek ve Erzincan'da yeni evlerine yerleştirilecek.

Geçen yıldan bu yana 302 Ahıska Türkü aile Türkiye'ye yerleştirildi. Ekim ayında gelecek Ahıskalılarla bu sayı 410’a ulaşacak.

-*--

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep’teki operasyonlarını kınadı.

Ban, "Sığınak delici bombaların kullanılması şiddeti yeni bir barbarlık boyutuna taşıdı. Bu bombalar, sıradan insanların son sığınma noktasını da tahrip ediyor. Hedef ayırt etmeyen silahların sistematik olarak kullanılması savaş suçudur." dedi.

Esed rejiminin, 12 Eylül günü başlayan ateşkesi 19 Eylül'de bitirdiğini ilan etmesinin ardından Halep kentinde yaşamını yitirenlerin sayısı 444'e yükseldi.

-*--

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın "Juno" adlı uzay aracını gözleyen yer istasyonundaki 17 hidrolik motor, 4 Türk mühendis tarafından Bursa'da üretildi.

"Juno", gelecek 20 ay boyunca Jüpiter hakkındaki sırları araştıracak.

-*--

'Paralel darbe' film olacak.

Film "Fetullahçı Terör Örgütü başarılı olsaydı ne olurdu?" sorusuna yanıt verecek. Dünya standartlarında politik aksiyon türünde çekilecek olan film, 15 Temmuz 2017’de vizyona girecek. Filmde FETÖ’nün ne kadar tehlikeli olabileceği bütün dünyaya anlatılacak.

-*--

11. Büyük Türk Dili Kurultayı, Macaristan’ın Budabeşte kentinde toplandı. İki gün sürecek Kurultay, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştiriliyor. 116 bilim insanının katılımıyla gerçekleşen Kurultay’la geniş bir coğrafyada kullanılan Türk dilinin zenginleştirilmesi ve geleceğe etkin bir şekilde taşınması amaçlanıyor. 

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u 2-1 yendi. Bu galibiyetle  Fenerbahçe puanını 7'ye yükseltti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP