Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Eylül 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, “Çok geniş bir coğrafyada konuşulan Türkçemiz, milletimizin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. Medeniyetimizi nesilden nesile aktaran dilimiz, çok farklı kültürlerle etkileşime girerek canlılığını korumuştur.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesine devam ediyor.

Dün Şırnak ve Mardin’de gerçekleştirilen hain saldırılarda 10 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Saldırıların ardından gerçekleştirilen operasyonlarda 4 ton 350 kilogram patlayıcı ile Kandil ve Zap bölgelerinde terör örgütünün sığınak ve mühimmat depoları imha edildi.

-*--

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Çelik, "Türkiye'nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürecektir. Bu sadece Türkiye'nin meselesi değil, insanlığın barbarlığa karşı mücadelesidir." şeklinde konuştu.

Johnson ise, Türk milletini, darbe girişimi karşısında göstermiş olduğu demokratik duruşundan dolayı kutladı. Ayrıca, “Türkiye milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak Avrupa için hayati bir rol oynuyor. Türkiye’nin AB üyeliği, Birliğin geleceği açısından büyük bir önem taşıyor.” dedi.

-*--

Irak Eğitim Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmeyi planlıyor.  Türkiye'nin talebini değerlendiren bakanlık, konuyla ilgili Türkiye ile temas hâlinde olacaklarını aktardı.

-*--

Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında 52 yıl süren iç savaşı bitiren anlaşma imzalandı. Anlaşma mermi şeklinde bir kalemle imzalanarak, mermilerin kaleme dönüşmesi gerektiği mesajı verildi.

-*--

İstanbul Taksim Meydanı, 50 gün sürecek Beyoğlu Festivali'ne ev sahipliği yapacak.

Beyoğlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve bu yıl ilk kez Taksim Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe, antikacılar, sahaflar, tasarımcılar, el sanatçıları ve bilim insanları katılacak. 9-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Beyoğlu Festivali, Meraklı Zihinler Bilim Şenliği ile son bulacak.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta, tek maçla tamamlandı. Haftanın son maçında Adanaspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 yenerek, ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP