Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Ekim 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Terör örgütü PKK, insani ve ahlaki tüm değerlerden yoksun eylemlerini yoğunlaştırma arayışı içindedir. Devletimiz, terör örgütünü eylem yapamaz hale getirmekte kararlıdır. Güvenli ve huzurlu bir gelecek için ödediğimiz bedeller boşa gitmeyecektir." ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilgili konuştu.

Yıldırım, “Zaman zaman DEAŞ saldırıları oluyor, gerekli karşılık veriliyor. Bizim askerimiz orada Irak halkını DEAŞ'a karşı eğitiyor. Bunun yanında DEAŞ’a doğrudan karşılık da veriliyor.” dedi.

-*--

Genelkurmay Başkanlığı, son bir buçuk ayda yürütülen terör operasyonları hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, bölücü terör örgütüne karşı son yılların en etkin ve kapsamlı harekatının büyük bir azim ve kararlılıkla yürütüldüğü belirtildi. Bu dönemde 417'si ölü, toplam 537 terörist ele geçirildi.

-*--

ABD'de başkanlık seçimlerine bir ay kala Hillary Clinton ile Donald Trump canlı yayında karşı karşıya geldi.

Canlı yayında, son yılların en sert tartışmalarından biri yaşandı. Clinton, Trump'ın "alternatif bir evrede yaşadığını" ve onun "ırkçı bir yalancı" olduğunu iddia etti. Trump ise Clinton’a FBI’ın ortaya çıkardığı 15 bin silinmiş e-posta olayı üzerinden yüklendi. Trump, başkan olması halinde Clinton'ın hapse gireceğini söyledi.

-*--

Matthew Kasırgası, ABD'de 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Maddi hasarsa 6 milyar dolar civarında. Kasırga Haiti, Jamaika, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve Bahamalar'da 900'den fazla kişinin ölümüne sebep olmuştu.

-*--

Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, 1 milyon dolarlık ödülü bağışladı. Santos ödülü, ülkesinde 50 yıldan uzun süren iç savaşın kurbanlarına verecek.

-*--

"Kalandar Soğuğu" filmi, Hamburg Film Festivali'nden de ödülle döndü.

Uluslararası ve ulusal festivallerde çok sayıda ödül kazanan film, Hamburg’ta "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

Festival jürisi, Kalandar Soğuğu'yla ilgili olarak “Sonsuza dek hiç bitmeyecek bir etki bırakan muhteşem bir eser." değerlendirmesini yaptı.

-*--ve spor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası elemelerinde İzlanda’ya 2-0 yenildi.

İlk iki maçından beraberlikle ayrılan milli takım gruptaki ilk yenilgisini aldı.

-*--

Türkiye Basketbol Ligi 2016-2017 sezonu başladı.

İlk hafta maçlarında Fenerbahçe, Muratbey Uşak’a 71-70 yenildi. Galatasaray, Best Balıkesir’i 81-72 yenerken, Anadolu Efes de İstanbul Büyükşehir Belediye’yi 95-67 mağlup etti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP