Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Ekim 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, telefonla görüştü.

İki lider görüşmede, DEAŞ'a karşı mücadele konusunda kararlılık mesajı verdi. Erdoğan ve Obama, Kuzey Irak'ta PKK’nın barınmasına müsaade edilmemesi gerektiği hususunda fikir birliğine vardı.

-*--

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch‘le FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi hakkında görüşme yaptı.

Bozdağ, Washington’daki görüşme sonrası bir basın toplantısı düzenledi ve şunları söyledi: “Biz geçici tutuklamayı gerektirecek delillerden daha fazlasını sunduk. Beklentimizi sayın bakana ilettik. Bunların geçici tutuklama için yeterli olduğuna inanıyoruz.”

-*--

İlk yerli otomobille ilgili model açıklanıyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Önümüzdeki günlerde ilk yerli otomobil modelini açıklayacağız. Bunun yanında Türkiye bir savaş uçağı projesi üzerine çalışıyor. Takvimle ilgili açıklamalarımız yakında olacak." dedi.

-*--

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye’deki gelişmeler hakkında konuştu.

Steinmeier, “Türkiye'nin çevresinde büyük ve zor anlaşmazlıklar yaşanıyor. Suriye'de ateşkesin sağlanması için Türkiye'ye ihtiyaç duyuluyor.” ifadelerini kullandı.

-*--

Akdeniz'i kaçak yollardan geçmeye çalışan bir grubun bulunduğu bottan 25 göçmenin cesedi çıkarıldı. İki bottan 246 kişiyse kurtarıldı.

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, yılbaşından bu yana deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşanların sayısı 327 bin 800. Bu yolculuk sırasında hayatını kaybeden göçmenlerin sayısıysa 3 bin 740.

-*--ve spor

THY Avrupa Basketbol Ligi’nde 3. hafta maçları oynanıyor.

Fenerbahçe, Litvanya deplasmanında Zalgiris’i 82-68 yenmeyi başardı. Galatasaray ise İsrail deplasmanında Maccabi Fox’a 98-92 mağlup oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP