Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Kasım 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz ise yaralandı.

Çatışma sonrası bölgede hava destekli operasyon yürütüldü. Operasyonda 13 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

-*--

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Washington'da düzenlenen 35. Türkiye-ABD İlişkileri Yıllık Konferansı'na katıldı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Fetullah Gülen’in iadesine ilişkin kendisine yöneltilen soru üzerine, “Darbe girişimin ardında terörist Fetullah Gülen var. Bizce bu konuda hiçbir soru işareti yok. ABD'ye sunduğumuz dosyalarda yarım milyona yakın kanıt, bilgi ve ifadeler var." dedi.

-*--

Fransa, 2014 yılı Eylül ayından bu yana Irak ve Suriye’deki terör örgütü DEAŞ hedeflerine savaş uçaklarıyla bin 600’den fazla bomba ve füze attığını açıkladı.

Açıklamada, savaş uçaklarının, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hava üsleri ile Akdeniz’de bulunan Charles de Gaulle uçak gemisinden havalandıkları belirtildi.

-*--

Kanada 2017'de de 300 bin göçmen ve sığınmacı alacak.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı John McCallum, “Ekonomide büyüyen iş gücü açığını kapatmak ve yaşlanan nüfusu gençleştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni görevinden istifa etti.

Medeni'nin sağlık problemleri nedeniyle görevinden istifa ettiği ve Suudi Arabistan'ın Medeni'nin yerine eski Sosyal İşler Bakanı Yusuf Ahmed el-Useymin'i aday gösterdiği ifade edildi.

-*--

“İstanbul Fotoğraf Ödülleri 2016 Sergisi”, Avrupa'dan sonra Amerika'da da sanatserverlerle buluşacak. 

Anadolu Ajansı tarafından iki yıldır düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasının ödül alan fotoğrafları bugünden itibaren New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde sergilenecek. Yaklaşık 30 fotoğrafın yer aldığı sergide, ziyaretçiler dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel bir özetini bulacak.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimi Azerbaycan'da anlatıldı.

Bakü Yunus Emre Enstitüsü ile Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesinin (TÜRKPA) ortaklığında, "15 Temmuz Halkın Sesi, Adaletin Zaferi" isimli bir program düzenlendi.

-*--ve spor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Katar'daki 12. ve son ayak yarışıyla tamamladığı Dünya Supersport Şampiyonasında 2016 sezonunu değerlendirdi.

Sofuoğlu, "Sezon sonunda zafere ulaştım ve artık kupamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a götürmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız bana her zaman destek verdi. Mücadele ederken, ülkemin gücünü arkamda hissettim. Ben de bayrağımızı büyük bir onurla pistte dalgalandırdım. Kupayı bütün milletimize armağan ediyorum." dedi.

-*--

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. hafta maçları, bugün ve yarın oynanacak.

Türkiye'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Beşiktaş, bu akşam İtalya'nın Napoli takımını konuk edecek. Vodafone Arena'da yapılacak maç, saat 20.45'te başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP