Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Kasım 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gerasimov ile Suriye krizi ve Musul operasyonunu görüştü.

Moskova’da bir araya gelen Akar ile Gerasimov, Suriye krizinin çözümüne yönelik iş birliği, Halep'teki durum, Suriye-Irak sınırındaki gelişmeler ve Musul'u DEAŞ'ten kurtarma operasyona ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 80 DEAŞ hedefi vuruldu. Gün içinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalif şehit olurken, 4 muhalif de yaralandı.

-*--

Irak Savunma Bakanlığı, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında düzenlenen hava saldırılarında 100'den fazla DEAŞ militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Başbakan Haydar el-İbadi'nin 17 Ekim'de başladığını duyurduğu Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu devam ediyor.

-*--

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir karaoke salonunda henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı.

Hızla yayılan ve yandaki binalara sıçrayan yangında 13 kişi öldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

-*--

Anadolu masalları, Masal Müzesi'nde anlatılacak.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kentteki eski bir konakta oluşturulacak Masal Müzesi'nin yapımına başlandığını duyurdu.

-*--

'Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi' filmine büyük ilgi…

Türkiye'de 28 Ekim'de vizyona giren, Hazreti Muhammed'in çocukluk ve ilk gençlik dönemi ile İslam'ın doğuşunu anlatan "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi ilk 3 günde 183 bin 524 kişi tarafından seyredildi.

-*--

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) prestij eserlerinden 314 bin kelime içerikli 10 ciltlik Büyük Türkçe Sözlük, dünyanın değişik bölgelerindeki üniversitelerin Türkoloji kürsülerine dağıtılacak.

Bu şekilde, hem Türkçe'nin ne kadar zengin bir dil olduğunun gösterilmesi hem de Türkçe eğitiminin yaygınlaştırılarak teşvik edilmesi amaçlanıyor.

-*--ve spor

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu dördüncü haftasında Beşiktaş, İtalya temsilcisi Napoli'yi konuk etti. Maç 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP