Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 3 Kasım 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu gala yemeğinde konuştu.

Türkiye-Afrika ilişkilerinin, gelişmiş ülkelerin Afrika ile olan ilişkilerinden çok farklı olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, "Tek taraflı menfaat ilişkisi, bizim geleneğimizde de geçmişimizde de yoktur. Biz, iş birliği yaptığımız, beraber çalıştığımız uluslarla, ülkelerle uzun vadeli yol arkadaşlığı yaparız, beraber kazanırız, beraber kaybederiz, beraber seviniriz, beraber üzülürüz." şeklinde konuştu.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya devlet televizyonuna röportaj verdi. Türkiye-Rusya ilişkileri, Türkiye'nin dış politikası, terörle mücadele, Suriye krizi ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu konuşmasında, Türkiye’nin DEAŞ'a karşı mücadelesine ilişkin şunları söyledi:

"Her şeyden önce biz şu anda DAEŞ’e karşı mücadelemizi uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanarak yapıyoruz, çünkü buradan bize tehdit var.”

-*--

Pakistan'ın güneyindeki liman kenti Karaçi'de tren kazası meydana geldi.

Kazada 17 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi ise yaralandı.

-*--

ABD’nin önde gelen dergilerinden Politico’da yayımlanan haberde FETÖ lideri Fetullah Gülen’e katil benzetmesi yapıldı.

“Nahal Toosi” imzası ile yayınlanan haberde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ABD ziyareti ve ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile görüşmesine geniş bir şekilde yer verildi. Haber, "Türkiye, katil Gülen’in iadesi konusunda Amerika’ya yaptığı baskıyı arttırıyor” başlığıyla yayımlandı.

-*--

Fransa’da 4 cami daha kapatıldı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cumhuriyet değerlerine aykırı radikal ideolojiyi yaydığı gerekçesiyle 4 camiyi kapatma kararı aldı. Fransa’da 2015 yılı Aralık ayından bu yana 20’den fazla ibadet yeri aynı gerekçeyle kapatıldı.

-*-- 

İngiltere'deki Coventry Üniversitesinde "Akdeniz Göç Krizi Aydınlatılıyor" adlı raporu kaleme alan Prof. Dr. Heaven Crawley, İngiliz basınına konuştu.

Avrupalı siyasileri, hükümetlerin pozisyonlarını korumak üzere sığınmacı krizinin gerçekliğini göz ardı etmekle suçlayan Crawley, "Sığınmacı akınının nedenine halen değinilmedi. İnsan kaçakçılarına halen değinilmedi. Ölümler artıyor. Avrupa'daki insanlar, olması gerektiği şekilde entegre edilemiyor. Krize verilen yanıt tam bir fiyasko oldu." ifadelerini kullandı.

-*--

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, dün akşam saatlerinde vefat etti.

1962'de tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Gazanfer Özcan'la evlenene kadar Şehir Tiyatroları'nda çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurmuştu. Yakın zamana kadar oyunculuğa devam eden Özcan, 2014'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

-*--ve spor

UEFA Avrupa Ligi dördüncü haftasında bu akşam üç Türk takımı mücadele edecek.

Atiker Konyaspor, Portekiz’in Braga takımına, Osmanlıspor ise İspanya’nın Villarreal takımına konuk olacak. İngiliz takımı Manchester United’ı evinde ağırlayacak Fenerbahçe ise Avrupa'nın kulüpler bazındaki iki numaralı organizasyonunda 100. maçına çıkacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP