Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Kasım 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik kararlı ve etkin operasyonları sürüyor.

Hakkâri ve Çukurca'da 24 Ağustos'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda 510 terörist etkisiz hale getirildi. Verilen önemli kayıplar terör örgütü PKK'da iç çözülmeye yol açıyor. Teröristleri teslim olmaya çağıran Türk Silahlı Kuvvetleri, "Teslim olmaları halinde Devlet onların yaşam haklarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacaktır." açıklaması yaptı.

-*--

Türkiye'nin en büyük doğalgaz depolama tesisi hayata geçiyor.

Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Tesisi, Ocak 2017'de açılacak ve yılda 1.1 milyar metreküp gaz depolayacak. Böylece olası bir sıkıntıda, şebekeye günde 40 milyon metreküp doğalgaz verilebilecek.  Tesis aynı zamanda Tuz Gölü'ne de hayat verecek.

-*--

İsrail Meclisi Yasama Komisyonu Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi meşrulaştıran kanun tasarısını onayladı.

İsrailli insan hakları örgütleri ise konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Yasama Komisyonunun onayladığı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin kanun, Batı Şeria'daki Filistin topraklarının çalınmasını meşrulaştıran hukuki bir aldatmacadır." denildi. 

Filistinlilerin kendi topraklarında rahat yaşayamadığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu kanun ırkçı ve zalimane bir kanundur. Filistin halkının topraklarının Yahudi yerleşimcilere verilmesi de bu zulümlerine bir ödüldür." ifadeleri kullanıldı.

-*--

Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde yaklaşık 100 bin aile DEAŞ'tan temizlenen bölgelerdeki evlerine dönüyor.

Irak ordusu ve aşiret güçlerinin operasyonları devam ederken 300 binden fazla iç göçmen evlerine dönmeyi bekliyor.

-*--

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, lideri olduğu Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar partisinin cumhurbaşkanlığı seçimini kaybetmesi üzerine hükümetin istifasını parlamentoya sundu.

Borisov'un istifa dilekçesinde, mevcut hükümetin yeni bir hükümet oluşturulana dek görevini sürdüreceği ve ülkedeki idari sistemin sürekliliğinin sağlanacağı belirtildi. 

-*--ve spor

2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Bosna Hersek ve Romanya ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı, Ankara'da ilk çalışmasını yaptı.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan ve ilk 10 dakikası basına açık olan antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, "Tek amacımız, Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve orada da Dünya Şampiyonası'na gidecek sonucu almak." dedi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP