Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 17 Kasım 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı 87. gününe girdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, önceki gün 60 DEAŞ ve 3 PYD ve PKK hedefine atış yapılarak teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirildi.

-*--

Suriye’ye bombalar yağıyor, bilanço artıyor.

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerlere iki gündür gerçekleştirilen yoğun hava saldırıları sonucunda 61 sivil hayatını kaybetti, 133 sivil ise yaralandı.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal yaptığı açıklamada, "Rus savaş uçakları Halep'in batısındaki Batebo beldesi yerleşim yerine saldırdı. Bombardımanda 25 ev yerle bir oldu. Sivil savunma ekipleri yıkılan evlerin enkazları altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.'' dedi.

-*--

Arap Birliği, İsrail'de "gürültü kirliliğine neden olduğu" iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasını yasaklayan yasa tasarısını kınadı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, yaptığı açıklamada, söz konusu yasa tasarısını "çok tehlikeli bir provokasyon" olarak nitelendirirken bu ve benzeri gerekçesiz kararların inanç özgürlüğüne darbe indirmek olduğunu ifade etti.

-*--

Brezilya'nın Rio eyaletinde, kemer sıkma politikalarını protesto eden binlerce gösterici, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Düşen petrol fiyatları nedeniyle uzun süredir mali krizle mücadele etmeye çalışan Rio de Janeiro'da çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor.

-*--

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı.

Türkiye'nin 2015 yılı itibarıyla dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi olduğunu vurgulayan Avcı, bu başarının, son 12 yılda büyük ivme kazanan teşvik politikaları sayesinde elde edildiğine dikkat çekti.

-*--

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın 10 Aralık'ta Stockholm'de yapılacak Nobel Ödülü Töreni'ne katılmayacağını açıkladı.

Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Dylan'ın kendilerine dün ulaşan mektubuyla, aralık ayında hiç boş vakti olmadığını belirterek, törene katılmayacağını ilettiği belirtildi.

Dylan, "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü.

-*--ve spor

Makedonya’da düzenlenen Judo Yıldızlar Balkan Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkan 15 yaşındaki Mehmet Ali Ravi, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluklarına dikti.

Şanlıurfa’da küçük yaştan beri ailesiyle tarlada çalışan Mehmet Ali, başarıları sayesinde spor lisesini kazandığını ancak ailesine de hâlâ yardım ettiğini belirtti.

-*--

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 2016 Avrupa Masa Tenisi Şampiyonası tek kadınlarda Türkiye’ye ilk şampiyonluğunu getiren Çin asıllı Melek Hu, verdiği röportajda dünya klasmanında ilk 10’a girmeyi hedeflediğini ifade etti.

Başarılı sporcu Bursa Büyükşehir Belediyespor’da çalışmalarını sürdürüyor.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP