Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Kasım 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, "Bilişim Zirvesi 2016" etkinliğinde konuştu.

Yıldırım, “Çağımızın en dinamik gücü internet ve iletişim teknolojileridir. Teknolojik değişimin hızı çok büyük boyutlara ulaştı. Ümidimiz, bilimin yenilikleri, insanlara savaş yerine huzur ve refah getirir.” dedi.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1. Ordulu Bürokratlar Buluşması’nda konuştu.

Kurtulmuş, “Türkiye 15 Temmuz’dan sonra başka bir Türkiye olmuştur. FETÖ, 15 Temmuz’da Türkiye’de tarihin akışını değiştirmek için düğmeye bastı. Bu olay sadece FETÖ’nün organize ettiği bir darbe girişimi değildir. Çok derin kökleri ve bağlantıları bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

-*--

Brezilya'da, Sao Paulo Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği "15 Temmuz Demokrasinin Zaferi" programı başladı.

FETÖ’nün darbe girişiminin tüm yönleriyle anlatılacağı programa Türkiye ve Brezilya'dan gazeteci, yazar, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Heyet, Sao Paulo'daki oturumların ardından Rio'ya gidecek ve bu kentteki temaslarıyla program tamamlanacak.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ terör örgütü kontrolündeki El Bab ve Şabviran’daki 9 hedefe hava harekatı düzenlendi. Operasyonda 2 karargah binası, 4 savunma mevzisi ve bir cephanelik imha edildi.

-*--

Kudüslü din alimleri ve kanaat önderleri, İsrail'in gündeminde olan ezan yasağına tepki gösterdi.

Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bir basın toplantısı düzenledi. Hüseyin, “İsrail’in ezan ile ilgili hiçbir kararını kabul etmeyeceğiz. Saat 22.00'den 07.00'ye kadar gürültü azaltılacakmış. Herkes biliyor ki asıl amaç sabah ezanını ve namazını engellemektir." dedi.

-*--ve spor

Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında Beşiktaş, Portekiz temsilcisi Benfica'yla karşılaşacak. Maç, Türkiye saatiyle 20.45’te başlayacak.

-*--

Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımının, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki rakipleri belli oldu. Türkiye, Büyük Britanya, Rusya, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile eşleşti. Grup maçları İstanbul’da oynanacak.

 

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP