Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Geleceğimizi aydınlatan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyoruz. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlama mesajı yayımladı.

Yıldırım, “Öğretmenlerin cömertçe sunduğu sevgi ve bilgi hazineleri kişilere ömür boyu zenginlik katar. Türkiye bugüne dek öğretmenlerin unutulmaz çabaları sayesinde zorlukların üstesinden geldi. Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerimize bir kez daha şükran ve minnet duygularımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

-*--

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Soylu, “2016 yılında toplam 258 silahlı ve bombalı terör eylemi engellendi. Sınır ötemizde bir problem var. Eğer sınır ötemizdeki probleme müdahale etmezsek bunun sınırımızın içine geleceği hepimizin ortak kanaatidir.” dedi.

-*--

Adana'da Valilik otoparkında patlama meydana geldi. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. Bir araçta meydana gelen patlamanın sebebi henüz açıklanmadı.

-*--

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile telefonda görüştü.

Ban Ki-mun, iki lidere Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelere geri dönmeleri yönünde çağrı yaptı.

-*--

Suriye'nin Halep şehrinde rejim güçlerine ait bir helikopter muhaliflerin denetimindeki iki bölgeye saldırı düzenledi. Saldırıda "klor gazı" içerikli bomba kullanıldı.

Çevreye yayılan klor gazından aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi etkilendi.

-*--

ABD Deniz Kuvvetlerinde görev yapan ve daha önce çalışan 134 bin 386 kişinin kimlik bilgileri çalındı.

Donanmanın hizmet aldığı şirkette çalışan bir görevlinin bilgisayarındaki özel bilgiler sızdırıldı. Açıklamalara göre, bilgisayarı ele geçirilen şirket çalışanının suçlu olduğuna dair henüz bir kanıt bulunmuyor.

-*--ve spor

Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Portekiz temsilcisi Benfica’yla karşılaştı. Beşiktaş, Benfica karşısında 3-0 geri düşmesine rağmen 3-3'ü yakalamayı başardı.

 

Beşiktaşlı taraftarlar, maçın ilk dakikasında dünyada bir ilke imza atarak sessiz tezahüratta bulundu. Taraftarlar, ırkçılık ve işitme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için karşılaşmanın başlamasıyla bir dakika susarak işaret diliyle "Irkçılığa hayır" ve "Kara Kartal" tezahüratı yaptı.

Bu organizasyonla dünyanın en büyük sessiz korosu oluşturuldu.

-*--

UEFA Avrupa Ligi’nde 5. hafta maçları bu akşam oynanacak.

Fenerbahçe, Ukrayna'nın Zorya takımını konuk edecek. Karşılaşma, Türkiye saatiyle saat 19.00'da başlayacak.

Grup lideri konumunda olan Osmanlıspor, Romanya'da Steaua Bükreş ile mücadele edecek. Diğer temsilcimiz Konyaspor ise Shakhtar Donetsk ile Ukrayna’da karşılaşacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP