Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Kasım 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki Baratah, Dana ve Zarzur bölgelerine hava operasyonu düzenlendi.

Operasyonda terör örgütü DEAŞ'a ait 4 barınma yeri imha edilirken 11 terörist de etkisiz hale getirildi.

 -*--

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen "Türkiye'de Anayasalar ve Siyaset" konulu konferansta bir konuşma yaptı.

Şentop, yeni anayasaya ilişkin “Azami 15 gün içerisinde anayasa değişikliğiyle ilgili teklifi TBMM'ye sunacağız. Bahar aylarında referandumla da halkımızın onayına sunacağız." dedi.

-*--

Brezilya'nın Chapecoense futbol takımının üyelerini taşıyan yolcu uçağı Kolombiya'da düştü.

Bolivya'dan kalkan ve Medellin Uluslararası Havaalanına inmesi planlanan uçakta 72 yolcu ve 9 mürettebat olmak üzere 81 kişi bulunuyordu. Yetkililer, kazadan sadece 6 kişinin sağ kurtulduğunu duyurdu.

-*--

Alman havayolu şirketi Lufthansa, pilotlarının grevi nedeniyle salı ve çarşamba günleri için planlanan bin 706 uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

Geçen hafta çarşamba günü başlatılan grevlerle şimdiye kadar toplam 4 bin 461 uçuş iptal edildi, bu iptallerden 525 bin yolcu etkilendi.

-*--

İngiltere'deki John Moores Üniversitesi Astrofizik Araştırma Enstitüsünden araştırmacılar, Samanyolu galaksisinin merkezinde yeni bir yıldız ailesinin varlığını keşfetti.

Araştırmacılar, keşfin Samanyolu galaksisinin oluşumuna dair önemli bilgiler sağlayacağını belirtti.

-*--ve spor

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası heyecanı başlıyor.

8 ayrı grupta 32 takımın mücadele edeceği Ziraat Türkiye Kupası‘nın ilk maçı yarın saat 12.30’da Yeni Amasyaspor ile Medipol Başakşehir arasında oynanacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP