Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Aralık 2016 Cuma. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Güven Dağı bölgesinde, askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken 3 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz ise yaralandı.

-*--

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Yıldırım ile Bahçeli, 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. AK Parti ile MHP'nin anayasa değişikliği konusunda çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Yıldırım, "Müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir ve son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah Adalet Kalkınma Partisi olarak, Anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacağız." dedi.

 -*--

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bzagah ve Sulfaniyah bölgelerine hava operasyonu düzenledi.

Operasyonda DEAŞ terör örgütüne ait 3 bina ile 2 silahlı araç imha edildi. Diğer taraftan, AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik yardım faaliyetleri kesintisiz devam ediyor.

-*--

Kolombiya'nın güneyindeki Cali kentinde son bir haftadır devam eden şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi.

Selde biri bebek olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda ev ve iş yeri de sular altında kaldı.

-*--

Çin'de bir kişi, hakkında verilen idam cezasının infazından 21 yıl sonra suçsuz bulundu.

Çin'de tecavüz ve cinayet suçlamasıyla 1995 yılında idam edilen Niu Şubin'in, dava dosyasının tekrar açılmasıyla masum olduğu anlaşıldı. Çin Yüksek Halk Mahkemesi de Niu Şubin ile ilgili verilen yanlış idam kararından dolayı özür diledi. 

-*--ve spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk hafta heyecanı geride kaldı.

Toplam 8 grupta 32 takımın mücadele ettiği kupanın ilk haftasında Gençlerbirliği, Fenerbahçe’yi 2-1; Medipol Başakşehir, Yeni Amasyaspor’u 1-0 ve Beşiktaş, Darıca Gençlerbirliği’ni 2-1’lik skorlarla mağlup ederken, Galatasaray, Elazığspor’la 1-1 berabere kaldı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP