Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 6 Aralık 2016 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

GÖKTÜRK-1 uydusu uzaya fırlatıldı. Yeni uydu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın karşılayacak.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GÖKTÜRK-1'in fırlatma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göktürk-1'in kabiliyetleri Türkiye'nin uzay çalışmalarında ulaşmak istediği hedefi gösteriyor. Şimdi Göktürk-1'den daha gelişmiş uydular tasarlamak, üretmek ve uzaya göndermek istiyoruz.” dedi.

-*--

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan’ın üç darbeci askeri iade etmeme kararı hakkında konuştu. Işık, “Yunanistan, bizim NATO müttefikimizdir. Bizim Yunanistan hükûmetinden beklentimiz bu FETÖ mensuplarının Türkiye'ye iadesiyle ilgili her türlü gayreti göstermesidir." ifadelerini kullandı.

-*--

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bir söyleşiye katıldı.

Gürcan, “Afrika'nın birçok yerindeki FETÖ'nün okullarını devralıyoruz. Hiçbir şekilde o okulların Türk adıyla anılmasını istemiyoruz." dedi.

-*--

Myanmar İnsan Hakları Ağı, Myanmar ordusunun, Arakan eyaletindeki operasyonlarda ciddi insan hakları ihlalleri yaptığını tespit etti.

Görgü tanıklarının ifadeleriyle hazırlanan rapora göre Myanmar ordusu, Arakanlı Müslümanların evlerini yıktı, cinsel şiddet, işkence ve sivillerin katli gibi ciddi insan hakları ihlalleri işledi.

Raporda, son olayların en az 30 bin kişinin yerlerinden olmasına yol açtığı, 70 bin kişi için acil gıda ve insani yardım ihtiyacına neden olduğu vurgulandı.

-*--

Özbekistan'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimini, kesin olmayan ilk sonuçlara göre Liberal Demokrat Parti adayı Şevket Mirzayev yüzde 88,61 oy alarak kazandı. Mirzayev, Cumhurbaşkanı Vekilliği ve Başbakanlık görevini yürütmekteydi.

-*-- 

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Türk Tarih Kurumu ve Gazi Üniversitesi işbirliğinde “Akdeniz ve Afrika ülkelerine ilişkin” belgesel hazırlanacak.

Üç kurumun yetkililerinin katıldığı törende belgesele ilişkin protokol imzalandı. Belgeselle Türkiye’nin Afrika'ya, Akdeniz Havzası'na ve Ortadoğu'ya tanıtılması amaçlanıyor.

-*--ve spor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçında Dinamo Kiev’le karşılaşıyor.

Beşiktaş, Ukrayna’daki maçı kazanırsa gruptan çıkacak. Beraberlik durumunda ise Benfica ile Napoli arasındaki mücadelenin sonucunu bekleyecek. Maç, Türkiye saati ile 22.45’te başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP