Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 7 Aralık 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 54 Afrika ülkesinde 54 büyükelçilik kurmaktır. Çünkü her ülke bizim için bir değerdir. Bu dostluğumuzu, dayanışmamızı sürdürebilmek için Afrika’yla olan bağlarımız çok daha güçlü olmalıdır.” dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü.

Başbakan Yıldırım, “İki ülke arasındaki tatsız dönem, artık geride kaldı. İlişkilerimiz özellikle enerji alanında genişleyecek.” diye konuştu.

Putin ise “Türkiye ve Rusya arasında neredeyse tüm alanlarda ilişkilere yeniden başladık. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Türk Akımı anlaşması için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Yunanistan firari 3 darbeci askeri iade edecek.

Mahkeme, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerden üçünün Türkiye'ye iadesine karar verdi.

-*--

Endonezya'nın Açe eyaletinde 6,5 şiddetinde deprem meydana geldi.

Depremde 54 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı.

-*--

Kolombiya'daki uçak kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında düşen uçağın sahibi olan şirketin genel müdürü, sekreteri ve teknikeri Bolivya'da tutuklandı. Bolivya Sivil Havacılık Genel İdaresi, şirketteki aramalarda birçok belgeye el koymuştu.

-*--

Teknoloji devleri terörle mücadele için iş birliğine gitti.

Google, Facebook, Twitter ve Microsoft, terör ve aşırılıkçı söylemlerin yer aldığı içerikleri kaldırmak için veri tabanı oluşturdu.

Bu çalışmayla birlikte şirketlerden biri, aşırılık içeren bir paylaşım tespit ettiğinde diğerleri de aynı içeriği kendi ağlarından çıkarabilecekler.

-*--ve spor

UEFA Şampiyonlar Ligi B grubu son maçında Beşiktaş, deplasmanda Dinamo Kiev ile karşılaştı.

Dinamo Kiev, Beşiktaş’ı 6-0 mağlup etti. Hakemin büyük hatalarla damga vurduğu maçı Beşiktaş 9 kişi tamamladı.

Siyah-beyazlı ekip yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

-*--

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda mücadele eden Barcelona'da millî futbolcu Arda Turan geceye damga vurdu. Arda Turan takımının Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yendiği maçta 3 gol attı ve bir de asist yaptı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP