Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Aralık 2016 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci ve ikinci maddeleri, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.

Teklifin kabul edilen maddelerine göre, anayasanın "yargı yetkisi" başlığında değişikliğe gidilecek. Yargı yetkisinin Türk milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılacağına dair hüküm, "bağımsız ve tarafsız" mahkemelerce kullanılacağı şeklinde değişecek. Anayasada yasamayı düzenleyen "TBMM'nin kuruluşuna" dair 75'inci maddede düzenleme yapılarak, milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılacak.

-*--

Türkiye Halepliler için seferber oldu.

Türkiye'nin farklı il ve ilçelerinden çeşitli sivil toplum kuruluşları, belediyeler, öğrenciler düzenledikleri yardım kampanyaları ile Halepliler için seferber oldu. Haleplilere insani yardımlar tüm Türkiye sathında artarak devam ederken şu ana kadar 125 tır dolusu insani yardım malzemesi Halep’e gönderildi.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatının 126. gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle El Bab'ın alınmasına yönelik çalışmalar sürdürüldü.

Çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, bir muhalif yaralandı, 13 DEAŞ'lı terörist ise etkisiz hale getirildi.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında Doğu Halep'teki siviller ile muhaliflerin tahliyesine ilişkin bilgi verdi.

Kalın, şöyle konuştu: "Son üç hafta içerisinde özellikle Doğu Halep'teki sivillerin ve muhaliflerin tahliye edilmesiyle ilgili olarak ilgili makamlarımızın, Dışişleri Bakanlığımızın, Milli İstihbarat Teşkilatımızın ve diğer birimlerimizin yürüttüğü yoğun diplomasi çalışmaları neticesinde yaklaşık 44 bin kişi Halep'ten tahliye edildi, bunlar İdlib'e getirildi. Şu anda da İdlib'de bu insanların temel ihtiyaçlarının karşılanması için her tür tedbir de alınmış durumda, çalışmalar da sürüyor."

-*--

Türk dilini ve kültürünü tanıtmak amacıyla dünya çapında çalışmalar yürüten Yunus Emre Enstitüsü, Cerablus'ta 10 bin öğrenciye içinde kırtasiye malzemesi bulunan okul çantası dağıttı.

Ankara'da hazırlanan çantalar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) desteğiyle Karkamış Sınır Kapısı'ndan, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan Cerablus'a getirilerek, okullarda çocuklara dağıtıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili açıklama yaptı. Türkiye'nin Suriye'de yaşanan insanlık dramına devlet ve millet olarak sessiz kalmadığını, çeşitli devlet kuruluşları aracılığıyla Suriye halkına el uzattığını anımsatan Ateş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin bütün kurumları kendi amaçları doğrultusunda hizmet verirken, Enstitümüz de kanunun verdiği yetkiye dayanarak Suriyeli çocuk ve gençlerin daha iyi bir eğitim alması, Türkçeyi öğrenebilmesi için çalışmaktadır. Biz bu bakımdan Cerablus'ta ilk ve ortaokul öğrencilerine, kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 10 bin adet okul çantası dağıttık. Geçen aylarda ise Suriyeli Çocuklara Yönelik Robotik Eğitim programı düzenleyerek onların entegre olmalarını, kendilerini ülkemizde yabancı gibi hissetmeden yaşamaları için bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Varsın dünya tüm bunları görmesin, varsın en yardımsever ülkeler listesinde ülkemizin ismi bulunmasın. Biz hesabımızı Allah'a vereceğiz ve madalyonun diğer yüzünü hiçbir zaman unutmayacağız."

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUMLAR
19 Haziran 2019 17:07

Okumak için


Yanıt:
?
YORUM YAP