
Damak Tadı
Ahmet: Merhaba! Herkese iyi günler.
Şule: Herkese iyi günler.
Ahmet: Nasılsın Şule?
Şule: (enerjik bir şekilde) Çok iyiyim Ahmet. Sen nasılsın?
Ahmet: Ben de çok iyiyim. Bugün yine çok şıksın. Mutfak önlüğün harika.
Şule: Teşekkürler, seninki de harika.
Ahmet: (Sessizce) Ya dinleyiciler görmüyor, niye söylüyorsun?
Şule: Niye? Önlük giymek ayıp mı?
Ahmet: (Sessiz) Tamam yeter. (Biraz yüksek sesle) Bugün bize nasıl bir yemek yapacaksın Şule?
Şule: Tavuk sever misin Ahmet?
Ahmet: Çok severim. Yumurta mı kıracaksın bize?
Şule: Tavuk diyorum, yumurta nereden çıktı?
Ahmet: Tavuktan.
Şule: Ahmet lütfen bugün daha fazla şaka yapma.
Ahmet: Bence güzeldi.
Şule: Neyse, tamam. Bugün “Tavuk Kavurma” yapacağız.
Ahmet: Vuhuuu!
Şule: Ne yapıyorsun?
Ahmet: Seviniyorum, bak: Vuhuu!
Şule: Haydi o zaman hiç zaman kaybetmeyelim. Hemen başlayalım.
Ahmet: Başlayalım.
Şule: Önce malzemelerimizi sayalım.
Ahmet: Evet, malzemeler:
Şule: 2 adet tavukgöğsü,
Yarım çay bardağı su,
2 tatlı kaşığı salça,
1 adet kuru soğan,
1 adet domates,
2 adet yeşilbiber,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
Tuz, nane, kekik, karabiber, kimyon ve pul biber.
Ahmet: Tavuk kavurma, sanırım bol baharatlı bir yemek olacak.
Şule: Evet. Ama baharatsız da olabilir. Tercihe göre değişir.
Ahmet: Biz baharatlı yapalım Şule.
Şule: Bence de baharatı bol olsun Ahmet. Sen tavukları küçük küçük doğrar mısın Ahmet?
Ahmet: Tabii.
Şule: Ben de bu arada biber ve soğanları doğrayayım.
Şule: Ben soğan ve biberleri doğradım.
Ahmet: Nasıl? Ben de güzel doğramış mıyım?
Şule: Harika doğramışsın. Sevgili dinleyicilerimiz tava biraz geniş olsun. Böylece malzemeleri daha rahat karıştırabiliriz. Tavaya önce yağı, biberi, soğanı koyalım. Soğanların rengi değişsin. Yaklaşık 5 dakika kadar soğanları kavuracağız.
Şule: Evet soğan ve biberleri kavurdum. Şimdi tavukları koyalım. Tavukları da 15 dakika kavuralım.
Ahmet: Sen malzemeleri koy, ben de karıştırayım.
Şule: İyice kavuralım, tavuklar biraz kızarsın Ahmet.
Şule: Eveeeet, tavuklar kızarmış.
Ahmet: Baharatları ne zaman koyacağız?
Şule: Salçalı suyu koyalım sonra baharatları koyarız.
Ahmet: Ben salçalı suyu hazırladım.
Şule: Süpersin, süpersin Ahmet. Suyu tavukların üzerine dökelim o zaman.
Ahmet: Tabii. Baharatları da koyayım mı?
Şule: Koyalım.
Ahmet: Ne kadar koymamı istersin?
Şule: Hiç fark etmez.
Ahmet: Peki, en çok hangi baharatı seviyorsun?
Şule: Karabiber. Bana göre tavuk karabibersiz olmaz Ahmet. Peki, sen en çok hangi baharatı seviyorsun?
Ahmet: Kırmızı pul biber. Ben de pul bibersiz hiçbir yemeği yemem.
Şule: (şaşırarak) Gerçekten mi?
Ahmet: Pilavı bile pul biberli yerim.
Şule: Çok ilginç.
Ahmet: Baharatları da koydum. Şimdi sırada ne var?
Şule: 15 dakika daha kavurduktan sonra yemeği ocaktan alacağız. Daha sonra servis yapacağız.
Şule: Evet, “tavuk kavurma” pişti.
Ahmet: Çok güzel koktu. Hemen tadına bakmak istiyorum.
Şule: O zaman hemen servis yapalım.
Ahmet: Bugün yine harika bir yemek yaptık. Hem çok kolay hem de çok lezzetli.
Şule: Tavuk kavurmayı dinleyicilerimiz de evlerinde yapabilir.
Ahmet: Herkese afiyet olsun. Hoşça kalın.
Şule: Hoşça kalın.
Merhaba
Yanıt:
Merhaba
Merhaba
Yanıt:
Merhaba