
Keloğlan ve Aykız ile Faydalı Bilgiler
-Hamuru nasıl kolay açarız?-
Keloğlan: Aykız’ım ben geldim. Evde misin?
Aykız: Evet Keloğlan, mutfaktayım ve çok sinirliyim.
Keloğlan: Allah Allah, ne oldu yine Aykız’ım? Kime, neye, niye sinirlendin?
Aykız: Akşama misafir gelecek.
Keloğlan: E, gelsinler. Ne güzel işte… Misafirlere mi sinirlendin?
Aykız: Hayır tabii ki Keloğlan. Ben misafiri çok seviyorum, biliyorsun. Benim derdim başka…
Keloğlan: Neymiş bakalım derdin Aykız’ım? Derdini söyle, çözümü dinle!
Aykız: Misafirlere börek yapmak istiyorum. Ama hamuru açamıyorum.
Keloğlan: Buna mı üzülüyorsun Aykız’ım? Hemen marketten alayım bir börek, boşa uğraşma…
Aykız: Olur mu öyle şey Keloğlan? Misafirlere hazır börek mi ikram edeceğiz?
Keloğlan: O da doğru…
Aykız: Hem ben annenden börek yapmayı öğrendim. Ama o yaparken hamur oklavaya yapışmıyor.
Keloğlan: Senin problemin hamurun oklavaya yapışması öyle mi?
Aykız: Evet Keloğlan, börek yapmayı biliyorum. Hamuru açamadım sadece.
Keloğlan: E o işin de kolayı var.
Aykız: Neymiş o?
Keloğlan: Hamurun üzerine un dökeceksin şöyle… Şimdi açmayı dene bakalım…
Aykız: Aaa, bu hiç aklıma gelmedi.
Keloğlan: Ya, ben de mutfak işlerinden biraz anlıyorum Aykız’ım…
Aykız: Çok teşekkürler Keloğlan. Yine günümü kurtardın.
Keloğlan: Rica ederim ay parçam, ben böyle zamanlar için varım. Haydi sana kolay gelsin. Elin kuvvetlensin, midelerimiz börekle şenlensin…