Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 8 Aralık 2015 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, “Bu yıl ödül kazanan bilim insanlarından çok daha büyük başarılar bekliyoruz.” dedi.

 

Erdoğan daha sonra, "Türkiye İnovasyon Haftası Kapanış Töreni"ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, küresel İnovasyon endeksinde 3 yılda 16 sıra yükseldi ve 58. sıraya çıktı. Bu tablo, ülkemiz için mutluluk vericidir.” dedi.

 -*--

21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı, Paris’te gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, burada bir konuşma yaptı. Ban Ki-mun, “Küresel ısınma ile ilgili bir felaketin durdurulması için fazla zaman kalmadı. Küresel ısınmayı sınırlamak ve çevre dostu enerji için güçlü bir işbirliği gerekli. Dünya sizden etkili önlemler almanızı bekliyor." ifadelerini kullandı.

-*--

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaştan grip uyarısı geldi…

Topbaş, “Kış aylarında gripten korunmak için kişisel temizliğe dikkat edilmeli. İnsanlar; ev, okul, hastane, otobüs, metro gibi toplu yaşam alan ve araçlarında birbirleriyle temas ediyor. Bu tür ortamlar solunum sistemiyle bulaşan hastalıkları artırıyor." dedi.

 

-*-- ve spor

Şampiyonlar liginde A, B, C ve D gruplarının son maçları bugün oynanacak.

Galatasaray gruptaki son maçını Kazakistan temsilcisi Astana ile yapacak. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı kalmadı. Temsilcimize Avrupa Ligi'ne gitmek için ise beraberlik yetiyor. Astana’nın Avrupa Ligi’ne gidebilmesi için bu maçı kazanması gerekiyor.

-*--

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP