Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

 

Sayın dinleyiciler bugün 11 Aralık 2015 Cuma. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türk bilim adamı Aziz Sancar, İsveç'in başkenti Stockholm'de  düzenlenen törenle Nobel Kimya Ödülü'nü aldı. Sancar'a, ödülünü İsveç Kralı 16'ncı Gustaf takdim etti.

Törende Sancar'ın DNA onarımı ile ilgili buluşundan övgüyle bahsedildi. Sancar, “Kanser tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu DNA'ya zarar veriyor. Vücuttaki DNA onarım mekanizmaları,  kanser hücrelerinin yaşamasını sağlıyor. Biz bu mekanizmayı anlamak için bir çalışma başlattık. Bunu anlamak kanser tedavisi için çok önemli. Amacımız bu mekanizmayı açıklamak.'' sözleriyle buluşunu anlatmıştı.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg’e destek verdi. Zuckerberg, Facebook'taki açıklamasında, “Şu an Müslümanlar diğer kişilerin yaptıkları şeyler yüzünden yargılanıyor. Birbirimizin içindeki iyi şeyleri görmek, daha iyi bir dünya için hep birlikte çalışmak zorundayız." demişti.

Bu açıklamadan sonra Erdoğan da Facebook'tan bir açıklama yaptı. Açıklamada Erdoğan, "İslam bir barış dinidir. Mark Zuckerberg'in mesajını değerli buluyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla da bir mesaj yayımladı. Mesajında “Bu anlamlı günün tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum." dedi.

-*--

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Eide, “Görüşmelerde elde ettiğimiz başarılar bana cesaret verdi. Kıbrıs konusunda uzun zamandır barışa hiç bu kadar yaklaşılmadı." dedi.

-*-- ve spor

Türk Hava Yolları, Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın resmi sponsoru oldu.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde Türkiye de yer alacak. Finallerin kura çekimi, yarın Paris'te gerçekleştirilecek.

-*--

Futbolda Avrupa grup aşamasının son maçında Fenerbahçe, İskoç ekibi Celtic'le 1-1 berabere kaldı ve gruptan çıkmayı başardı. Beşiktaş ise Portekiz takımı Sporting Lizbon’a 3-1 yenildi ve Avrupa Ligi’ne veda etti.

-*--

Basketbolda Anadolu Efes, İspanya'nın Laboral Kutxa takımını 95-86 yendi.

THY Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ise basketbol takımı bugün Sırbistan’ın Kızılyıldız ekibini konuk edecek. Sırbistan'daki ilk karşılaşmayı Fenerbahçe, 74-60 kazanmıştı. 

 

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

 

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP