Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

 

Sayın dinleyiciler bugün 14 Aralık 2015 Pazartesi. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarafsızlık Konferansı için Türkmenistan’a gitti. Erdoğan Türkmenistan’da pek çok devlet lideriyle ikili görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konferansta bir de konuşma yaptı. Konuşmasında, "Günümüzde uluslararası toplumun ve kuruluşların sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Barış için hep birlikte hareket etmeliyiz." dedi.

-*--

BM 21. İklim Değişikliği Taraflar Konferansı Paris'te devam ediyor. Paris Anlaşma metni, iklim değişikliğini önlemek için hazırlandı ve onaylandı. Konferans başkanı Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, “Bu anlaşma 195 ülkenin oy birliği ile kabul edildi.” dedi. Anlaşma metnine göre küresel ortalama sıcaklık artış limiti 1,5 ila 2 derece arasında sınırlandırılacak.

-*--

"İpek Yolu"nu canlandıracak yük treni, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geldi.

Avrupa'ya yük taşıyan ilk trenin Tiflis'e gelmesi dolayısıyla Tiflis garında bir tören düzenlendi. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, “Bugün tarihî bir gün. Çin ile Avrupa arasında ürün sevkiyatını bugüne kadar genelde deniz yoluyla yapıyorduk ve bu sevkiyat 40 gün sürüyordu. Tarihî İpek Yolundaki ülkelerin iş birliğiyle ulaşım artık çok daha hızlı ve daha az maliyetli olacak.” dedi. Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Gümrükçü ise “Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesi tamamlandığında Çin'den gelen yük trenleri önce Türkiye'ye, buradan da İngiltere'ye gidecek. Tarihî İpek Yolu, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın, Avrupa ile Asya arasındaki köprü rollerini güçlendirecek." dedi.

 

-*-- ve spor

Fransa'daki 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası kuraları çekildi.

Türkiye, Şampiyona’da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşti. Turnuva, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. Açılış maçı 10 Haziran günü Fransa ile Romanya arasında oynanacak.

-*--

 

 

Türkiye Süper Futbol Ligi’nde Fenerbahçe, Başakşehir’i 1-0 mağlup etti. Fenerbahçe’nin golü, Luis Nani’den geldi.

-*--

Ligde bu akşam ise derbi heyecanı var. Lider Beşiktaş, İstanbul’da Galatasaray’ı ağırlıyor. Ligin geri kalanı için bu maçın önemi büyük. Karşılaşma, Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.

-*--

Britanyalı olimpiyat şampiyonu boksör Anthony Joshua, Dünya Boks Konseyi ağır sıklet unvan maçında yedinci rauntta Dillian Whyte'ı nakavtla yendi. Londra'daki maçta 2012 Londra Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ve profesyonel kariyerinde yenilgisi olmayan 26 yaşındaki Joshua böylece unvanını korudu.

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP