Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

 Sayın dinleyiciler bugün 15 Aralık 2015 Salı. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni Türkiye'yi bilimin, araştırmanın ve geliştirmenin aydınlığında inşa edeceğiz. Prof. Dr. Aziz Sancar Nobel Ödülü aldı ve bizi gururlandırdı. Bu güzel bir örnekti. Ben tüm bilim insanlarımıza inanıyorum, güveniyorum.” dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Biden (Baydın) ile görüştü.

Görüşmede, terör örgütü DAİŞ ile mücadelede iş birliği ele alındı. Davutoğlu ve Biden'ın (Baydın’ın), önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre yeniden görüşmesi bekleniyor.

-*--

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Brüksel'deki Türkiye-Avrupa Birliği 11. Katılım Konferansı’nda konuştu.

Şimşek, “Ekonomi ve para politikalarımız AB standartlarıyla uyum içerisinde.  Bunu hükûmet programında geniş ölçüde yansıttık. Yüksek düzeyli ekonomik iletişimden memnunuz. Avrupa Birliği için kararlı adımlar atmaya devam ediyoruz.” dedi.

-*-- ve spor

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Galatasaray, İtalya’nın Lazio (Latsiyo) takımı ile eşleşti. Fenerbahçe ise Rusya’nın Lokomotiv Moskova (Lokomotif Moskova) ekibiyle karşılaşacak. İlk karşılaşmalar şubat ayında oynanacak.

-*--

Beşiktaş ve Galatasaray 2015’in son derbisinde buluştu. Büyük derbiyi Beşiktaş 2-1 kazandı. Beşiktaş bu maçtan sonra 35 puanla yeniden liderliğe yükseldi. Galatasaray ise 26 puanda kaldı.

-*--

 

Türkçenin Sesi’nde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP