Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 16 Aralık 2015 Çarşamba. Türkçenin Sesi’nde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Kimya Ödüllü Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna akşam yemeği verdi.

Erdoğan, “Mardin'deki yeni bilim sanat merkezine ‘Profesör Doktor Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’ adını vereceğiz. Başarılarının artarak devam etmesini Allah'tan diliyorum.” dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de insanlar, barbar bir rejimin ve terör örgütlerinin baskısından kaçıyor. Türkiye, Bulgaristan ve Avrupa'ya geliyorlar. Sürecin yönetimini son Avrupa Konseyi'nde ele aldık. Türkiye ve Bulgaristan arasında bu konuda son derece verimli bir iş birliği var. Biz hem komşu hem dost hem müttefik iki ülkeyiz." dedi.  

-*--                               

Avrupa Birliği Komisyonu, üye ülkelerden Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıları almalarını istedi.

AB Komiyonu Başkanı Jean Juncker (Can Cankır) konuyla ilgili bir açıklama yaptı. "Büyük bir kıta olmak, beraberinde sorumluluk getiriyor.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Brüksel'de bir açıklama yapmıştı. Çavuşoğlu açıklamada, “AB'nin sadece eğitimli veya Hıristiyan sığınmacıları almak istemelerine karşıyız." demişti.

-*--

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’daki ilçe belediyeleriyle bir protokol imzaladı. Protokole göre, ilçelerden sokak hayvanları toplanacak, tedavi edildikten sonra bu hayvanlara “çip” takılacak. Daha sonra bu hayvanlar normal hayatlarına dönecekler. Böylece hayvanların bakımı ve korunması sağlanacak.

-*--

Terör örgütü PKK'nın saldırıları vatandaşları evsiz, yurtsuz bıraktı.

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi, Mardin'in Nusaybin ve Derik ilçelerinde binlerce kişi, PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu evlerini terk ediyor.

Terör örgütü PKK şehirlerde hendekler kazıyor, barikatlar kuruyor ve yollara tuzaklar kuruyor. Böylece kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyor. Vatandaşlar ise can güvenliği endişesi ile göç ediyor.

-*--

Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde "Osmanlı Fermanları Beyrut'ta" sergisi açıldı.

Açılışa Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve birçok davetli katıldı. Sergide Osmanlı'dan ferman, berat, ahitname gibi 42 belgenin fotoğrafı yer aldı.

 

-*-- ve spor

Avrupa Kupası'nda Banvit Basketbol Takımı, Yunan ekibi Aris'e 72-53 yenildi.

Temsilcimiz daha önce bir üst tura yükselmeyi garantilemişti.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP