Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 25 Aralık 2015 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai ile görüştü. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Erdoğan, “Afganistan, Türkiye'nin kadim dostudur. Afganistan'la iş birliğimiz, askerî, siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel bütün alanlarda devam edecek. Az önce imzalanan mutabakat da bu dayanışma için önemli bir adımdır. Afganistan'ın derdi Türkiye'nin derdidir.” dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Ahmedzai ise "Son dört yılda Türk askerleri, omuz omuza yanımızda durdu. Size Afgan halkının yanında olduğunuz için bir kez daha teşekkür ederim." dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-Japon dostluğunu konu alan “Ertuğrul 1890” filminin galasına katıldı.

Davutoğlu, "Bize uzatılan dostluk elini hiç unutmadık. Türk-Japon dostluğu nesilden nesile yaşayacak. Bu miras, bizden sonra bütün başbakan ve cumhurbaşkanlarınca gelecek nesillere aktarılacak." şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise, “Ertuğrul 1890, Türk sinema tarihinin en büyük bütçeli yapımlarından biri. Film, dünya standartlarında ses ve görüntü efektleriyle hazırlandı. Çekimler iki ülkede 4,5 ayda tamamlandı. “Ertuğrul 1890” filmi, hangi kültür ve inançtan olursak olalım kalbimizdeki iyilik duygusunu korumamız gerektiğini anlatıyor.” dedi.

-*--

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Şengen vizesindeki gelişmeler hakkında bir açıklama yaptı.

Bozkır, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Şengen'e vizesiz girebilmesi için AB ile mutabakat sağlandı. İnşallah 2016’nın ekim ayında vatandaşlarımız Şengen bölgesine vizesiz olarak girebilecek.” dedi.

Şengen Bölgesi, yirmi beş Avrupa ülkesinin topraklarını kapsıyor. Bölge, sınır kontrolleri ile uluslararası seyahat edenler için tek bir devlet gibi ancak herhangi bir iç sınır kontrolü olmadan çalışıyor.

-*--

İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünya çapında isimlerin katıldığı tasarım yarışması sonuçlandı.

Yarışmayı lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Kule tasarımının, İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağı belirtildi.

-*--

Otobüslerdeki emniyet kemeri denetimi artırılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini açıkladı.

Belediye otobüsleri ve şehirlerarası otobüslerde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan spot filmler yayımlanacak.

-*--

Irak'ın Ramadi kentinde, güvenlik güçleri ile terör örgütü DAİŞ militanları arasındaki çatışmalarda, 51 kişinin hayatını kaybetti, 35 kişi ise yaralandı.

DAİŞ, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmişti. Hükûmet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar bu tarihten beri ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor.

-*--

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, “Rusya'nın ülkede enerji sektöründeki projelerini uzun süre dondurulabiliriz.” dedi.

Atambayev, “Kırgızistan’ın kuzeyinde, Rusgidro şirketi tarafından 3 yıl önce temeli atılan hidroelektrik santraline yeni bir yatırımcı bulabiliriz. Rus şirketi, kaynak sıkıntısı nedeniyle çalışmaları askıya aldı.” diye konuştu.

-*--ve spor

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi 93-84 yendi.

Maçın en skorer ismi Fenerbahçe’den Ali Muhammed olurken Anadolu Efes’e galibiyeti getiren oyuncu ise 21 sayıyla Huertel’di.

-*--

Erkekler ve kadınlar tenisinde 2015 yılına Sırp Novak Djokovic ve ABD'li Serena Williams,  damga vurdu. Djokovic, bu yıl final oynadığı 4 büyük turnuvanın üçünde şampiyonluğa ulaştı. Erkekler tenisinin 1 numarası, yıl boyunca sergilediği performansla 21 milyon 646 bin dolar kazandı.

Serena Williams da Djokovic gibi 4 büyük turnuvanın üçünde zafere ulaştı. Kadınlar tenisinin 1 numarası Williams, turnuvalardan bu yıl 10 milyon 582 bin dolar gelir elde etti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.                                                                                              

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP