Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler bugün 28 Aralık 2015 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birlik Vakfı 30. Yıl Kutlamaları"na katıldı. Erdoğan, buradaki konuşmasında, "DAİŞ, PYD, YPG gibi örgütler, Suriye'deki küresel güç mücadelesinin sadece bir aracıdır. Hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. İslami kavramları istismar eden örgütlere fırsat vermemeliyiz.” dedi.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul İktisatçılar Derneğince düzenlenen "Göç ve Ekonomi" sempozyumuna katıldı. Kurtulmuş, “Dünyanın temel aktörlerinin göç konusundaki tavırlarının böyle devam etmemesi lazım. Devam etmesi durumunda, küresel göç tehdidi 3. Dünya Savaşı'ndan daha büyük bir tehdit oluşturacaktır.” diye konuştu.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'de sivilleri hedef alan saldırıları üzerine konuştu. Çavuşoğlu, “Rusların Suriye’de sivil yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarla sivilleri katletmesini şiddetle kınıyoruz. Uluslararası toplumun sadece Suriyeliler değil, bölgenin de selameti için bu saldırılara artık “dur” demesi gerekiyor. ” dedi.

-*--

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen intihar saldırısında, 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, olay yerinde basına açıklama yaptı. Rahimi, “Saldırı sivillere yönelik düzenlendi. Ölen ve yaralananların hepsi sivil.” dedi.

Saldırıyı Taliban üstlendi. Örgüt, bomba yüklü aracın NATO konvoyunu hedef aldığını ve olayda çok sayıda İttifak askerinin öldürüldüğünü iddia etti. Afganistan'daki NATO güçlerinden saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

-*--

ABD'de hortum ve yağışlar sonucu 43 kişi öldü.

ABD'nin güney ve iç kesimlerinde hava şartları hayatı felç ediyor. Bir haftadır etkili olan kötü hava şartları nedeniyle 43 kişi yaşamını yitirdi. New Mexico'da kar kalınlığı 60 santimetreyi geçti.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son maçları oynanıyor.

Beşiktaş, Torku Konyaspor’u 4-0 mağlup etti ve ilk yarıyı lider tamamladı.

Kötü bir sezon geçiren Galatasaray ise Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Ligde bu akşam Fenerbahçe, Sivasspor ile karşılaşacak. Bu maçla birlikte ligde ilk yarı sona erecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.                                                                                                           

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP