Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 8 Ocak 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü PKK'nın saldırılarında zarar gören ailelere ve esnafa desteğini sürdürüyor.


Vali Hüseyin Aksoy, “4 bin 665 aileye 1 milyon 857 bin 364 lira para yardımı yaptık. Ayrıca bin 205 koli gıda ile 6 bin 50 ekmek dağıttık.” dedi.

-*--

Türkiye EXPO 2016’ya ev sahipliği yapacak ve EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan 2016 tarihinde "Çiçek ve Çocuk" temasıyla kapılarını açacak. Bu sebeple Antalya sergi alanına, altı ay içerisinde 2 bin 823 ağaç taşındı ve dikildi. Alanda 31 farklı türde ağaç bulunacak.

-*--

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Romanya Başbakanı Dacian Cioloş ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından konuşma yapan Merkel, “Avrupa Birliği dış sınırlarını korumak ve sığınmacıları doğru dağıtmak konusunda ortak sorumluluk almalı. O zaman Şengen sistemi işlevini yerine getirebilir." dedi.

-*--

Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler gözetiminde çözüm aranıyor. Bu kapsamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Lefkoşa'da bir araya geldi. Görüşmeler 4 saat sürdü.

Liderler son olarak 20 Aralık'ta bir araya gelmişti. 14 Ocak'ta ise ara bölgede yeniden görüşülecek. Şubat 2014'te imzalanan ortak açıklama sonrasında çözüm için görüşmeler artmıştı.

-*--

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, “Türkiye'ye pozitif bir mesaj göndermeliyiz. Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'ye yardım, yük paylaşımı ile mümkün." dedi.

Göreve yeni başlayan Grandi, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basınla tanışma toplantısında, “Avrupa sınırlarını kapatır, duvarlarını örerse, tüm dünya bunu yapar. Avrupa, birlik içinde tutarlı ve koordineli hareket etmeli." ifadelerini de kullandı.

-*--

"1. Kısa Film Kolektifi" organizasyonu, 16-17 Ocak'ta Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik, kısa film konusunda amatör ve profesyonellerin farklı mekân, zaman ve organizasyonlarda yer alan kısa filmlerini, aynı programda sunacak.

-*-- ve spor

 Basketbol Avrupa Kupası’nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, Trabzonspor Medical Park’ı 81-68 yenerek ilk haftayı averajla ikinci sırada tamamladı. Grupta iki Türk ve iki İtalyan takım yer alıyor.

-*--

Basketbolu, komedi ve şov ile birleştiren basketbol takımı "Harlem Globetrotters", 90. yılında Türkiye'ye geliyor.

Müzik, aksiyon ve sporu bütünleştiren takım, 25 ve 26 Mart'ta İstanbul’da, 27 Mart'ta ise Ankara’da seyirciyle buluşacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.                            

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP