Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Ocak 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya EXPO 2016’nın fuar alanını inceledi.

Erdoğan, alanda yaklaşık 1 saat süren incelemede bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra İzmir'den getirilerek alana dikilen 945 yaşındaki zeytin ağacına su verdi.

-*--

Terör mağdurları için 1 lira bağışlayan Ebru “ayın öğrencisi” seçildi.

Diyarbakır’daki terör mağduru aileler için yardım kampanyası düzenlendi. 11 yaşındaki Ebru, harçlığından 1 lirayı bu ailelere yardım olarak gönderdi. “Kusura bakmayın, babam 4 aydır çalışmıyor. Bu 1 lira da benim topladığım harçlığım." notuyla birlikte yardım yapan Ebru Keskiner, okulunda ayın öğrencisi seçildi.

Okulun Müdür Yardımcısı Miraç Altunbaş, “Zarfta isim yazmıyordu, ancak bir çalışma yaptık ve sahibinin Ebru olduğunu tespit ettik. Bu hassas davranışını ödüllendirmek istedik.” dedi.

-*--

Çin'de havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Çin'in doğusundaki Ciangşi’de meydana gelen olayda 1 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. Kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.  

Birkaç büyük patlamanın yaşandığı bölgede, binden fazla kişi tahliye edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

-*--

Türkiye, plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü "Mavi Bayrak"ta dünya ikinciliğine yükseldi.

Türkiye, “Mavi Bayraklı” plaj sayısını 174'ten 436'ya çıkardı.

Sıralamada birinci ülke ise İspanya. 578 mavi bayraklı plajı olan İspanya’nın ardından Türkiye geliyor. Türkiye’yi Yunanistan, Fransa ve Portekiz takip ediyor.

-*--

Brüksel Yunus Emre Enstitüsü, Fuzûlî konulu bir konferans düzenledi.

Europalia Türkiye etkinlikleri Türk Edebiyatı buluşmalarında Divan şairi Fuzûlî hakkında konferans verildi. Konferans, Brüksel Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi. Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ile yazar ve Başbakanlık Danışmanı Prof. Dr. İskender Pala konuşmacı olarak katıldı.

-*--

Çekmeköy Belediyesi'nin aylık dergisi "Çekmeköy 2023"ün "1. Sosyal Farkındalık Ödülleri" sahiplerini buldu.

"En İyi Televizyon Dizisi" ödülünü "Diriliş Ertuğrul", "En İyi Kadın Dizi Oyuncusu" ödülünü Esra Bilgiç, "En İyi Erkek Dizi Oyuncusu" ödülünü Onur Tuna aldı.

-*--ve spor

“12 Dev Adam”a Olimpiyat şansı doğdu.

Uluslararası Basketbol Federasyonunun açıklamasına göre, Türkiye Millî Erkek Basketbol Takımı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde yer alacak.

Olimpiyat elemeleri turnuvası, 4-10 Temmuz'da İtalya, Filipinler ve Sırbistan’da gerçekleşecek. Altışarlı üç grupta ilk sırayı alacak ekipler, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP