Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Ocak 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye - Avrupa Birliği Siyasi Diyalog Toplantısı Ankara’da başladı.

Toplantıda Türkiye’yi Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

Toplantıda, Türkiye-Avrupa Birliği katılım görüşmeleri, vize süreci, sığınmacılar, sınır güvenliği ve ortak dış politika konularının ele alınması bekleniyor.

-*--

İtalya ve İran arasındaki ilişkilerde yeni bir dönemi başlatan 17 anlaşma imzalandı.

İran’a nükleer programı nedeniyle uygulanan ambargolar geçen hafta kalkmıştı. İran, Batı ülkeleri arasında ilk ziyaretini İtalya’ya gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Roma’da bir araya geldi.

İki lider, ülkeleri arasında ticari ve ekonomik bakımdan yeni bir dönemi başlatan 17 anlaşma imzaladı.

-*--

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura,  bir basın toplantısı düzenledi.

Mistura, “Görüşmelerin amacı, çatışmaları bitirmek ve insani yardımları ulaştırmaktır. Görüşmeler 29 Ocak’ta başlayacak ve 6 ay sürecek.” dedi.

-*--       

Türk Hava Yolları “Batman ve Superman: Adaletin Şafağı” filmine sponsor oldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Film için Warner Bros şirketiyle ortaklığa imza attık.” dedi.

Warner Bros Pictures Başkan Yardımcısı Gane Garlock da “Batman ve Superman'i THY ile gökyüzüne uçurmaktan mutluluk duyduk.” dedi.

Türk Hava Yolları, anlaşma çerçevesinde sosyal medya üzerinden bir yarışma yapacak. Yarışmayı kazananlar filmin Los Angeles'daki galasına THY'nin davetlisi olarak katılacaklar.

-*--

Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle pek çok ülkenin devlet okullarında Türkçe seçmeli yabancı ders olmuştu. Bosna Hersek’te “Tercihim Türkçe” projesi ile 5000’den fazla öğrenci Türkçe öğreniyor.  Bu kapsamda dersleri Bosna Hersekli öğretmenler veriyor. Bu öğretmenler için düzenli olarak hizmet içi eğitim programları yapılıyor. Bu programların bir yenisi de Saraybosna’da gerçekleştirildi. Eğitimde, Bosna Hersekli öğretmenlere yabancı dil olarak Türkçe öğretimiyle ilgili dersler veriliyor. Dersler sonrasında ise atölye çalışmaları düzenleniyor.

 

-*-- ve spor

Türk Millî Takımı, Karate Premier Lig Paris Açık'ta ikisi altın, biri gümüş, dördü de bronz olmak üzere 7 madalya kazandı.

Avrupa ve dünya şampiyonu millî sporcu Enes Erkan, artı 84 kiloda finalde Azerbaycanlı Şahin Atamov ile karşılaştı. Rakibini 3-0 yenen Enes, altın madalyaya ulaştı.

Kadınlar 61 kiloda Merve Çoban da finalde dünya şampiyonu Fransız Lolita Dona'yı 3-0 yenerek altın madalya alan diğer sporcumuz oldu.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP