Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 3 Şubat 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika ziyaretleri devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili’nin ardından Peru’ya gitti. Burada Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile görüştü ve Başkanlık Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, savaştan kaçan 2 milyon 700 bin Suriyeliye, 150 binden fazla Iraklıya ev sahipliği yapıyor. Peru'nun da Suriyeli mültecilerin acısına ortak olacağına ve çözüm için çaba göstereceğine eminim." dedi.

Peru Devlet Başkanı Humala ise "Gerçekten tarihî bir an. Türkiye ilk defa Peru Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seviyesinde bir ziyaret gerçekleştiriyor. Türkiye, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi. Ziyaret, bu açıdan bizim için büyük önem taşıyor. Terör konusunda ise her adımda Türkiye’nin ve barışın tarafında olacağız." dedi.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Başbakan Davutoğlu, “Kararlı mücadelemiz sonunda Türkiye terörden kurtulacak. Bizim siyaset felsefemiz insanı esas alan, ondan sivil toplumu, ondan da devleti inşa eden bir anlayıştır. Onun için sizler bütün bu sürecin sıradan nesneleri değilsiniz." ifadelerini kullandı.

-*--

Türkiye'nin İran'a karşı doğalgaz fiyatları nedeniyle açtığı davada % 10 ila 15'lik indirim kararı çıktı.

Türkiye, yılda 10 milyar metreküp doğalgaz aldığı İran'a karşı iki ayrı dava açmıştı. Uluslararası Tahkim Mahkemesi Türkiye'nin aldığı gaz için yüzde 10 ila 15'lik bir indirime karar verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “İndirim en kısa sürede tüketiciye yansıtılacak.” dedi.

-*--

Virüsler, 21. yüzyıla damgasını vurdu. Son 15 yılda binlerce kişinin ölümüne yol açtı.

Güney Amerika ülkelerinde görülen Zika salgını, virüslü hastalıkları bir kez daha gündeme taşıdı.

Dünya Sağlık Örgütüne göre dünya, 2000 yılından bu yana Ebola, H1N1, SARS ve MERS olmak üzere dört büyük salgın yaşadı.

Bu virüslerin neden olduğu hastalıkların birçoğunun özgün tedavisi veya aşısı bulunamadı. En fazla ölüm domuz gribi ve Ebola salgınında meydana geldi.

-*--

Dünyayı gezen aile Türkiye'de!

Arjantinli Zapp ailesi, dünyayı 4 çocukları ve 1928 model arabalarıyla geziyor. Sabit bir geliri olmayan aile, 16 yılda 60 ülke gezdi ve şimdi Türkiye'ye geldi.

Baba Herman Zapp, “Sıkıcı geçen hayatımızı renklendirmek istedik. 1928 model arabayı bulduk ve hemen yolculuğa çıktık. Maceramız, 16 yıl önce Arjantin'den başladı. 6 aylık bir yolculuğumuz Alaska'da sona erdi. Tüm birikimimiz 4 bin doları da o ülkede bitirdik. Arjantin’e dönecek paramız kalmadı. Buna rağmen yolculuğa devam ettik.” diye konuştu.

Anne Candeleria Zapp ise "Türkiye, gördüğümüz 61. ülke. Sultanahmet, Kapalıçarşı ve Yerebatan Sarnıcı'nı gezdik ve çok beğendik. İstanbul gerçekten çok güzel bir şehir." dedi.

-*--ve spor

ULEB Avrupa Basketbol Kupası’nda mücadele devam ediyor.

2. tur K grubu 5. hafta maçında iki Türk takımı karşılaştı. Pınar Karşıyaka, deplasmanda Trabzonspor’u 76-43 yendi. Karşıyaka, bu sonuçla gruptaki 2. galibiyetini aldı.

-*--

ULEB Kupası’nda 5. hafta heyecanı bugün oynanacak maçlarla sürecek.

Galatasaray bu akşam İspanya’nın Zaragoza takımı ile karşılaşacak. Mücadelenin başlama saati 21.30. Galatasaray grupta lider durumda.

Kupadaki diğer temsilcimiz Banvit ise Alman ekibi Bayern Münih’e konuk oluyor. İki takım grupta liderliği paylaşıyor. Karşılaşma Türkiye saati ile 21.00’de başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP