Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 4 Şubat 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Peru’daki görüşmeleri dün sona erdi. Erdoğan, ziyaretinin son gününde Peru-Türkiye İş Forumu’na katıldı ve iş adamlarına hitap etti.

Erdoğan konuşmasında, "Peru bizim için bölgedeki önemli bir ticaret üssü. Bu sebeple Peru’da bir ticaret müşavirliği açtık.  Peru kültüründe karşılıklı yardımlaşmak ve birlikte hareket etmek hayatın en temel noktasıymış. Türk kültüründe de paylaşma ve dayanışma geleneği çok önemli.

Peru ile ilişkilerimizi, bu ortak geleneğimizden güç alarak dayanışmayla sürdürmek istiyoruz. Bu konuda Perulu dostlarımızın da bizim gibi düşündüklerine inanıyorum.” diye konuştu.

-*--

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışma çıktı. Azerbaycan ordusundan 1, Ermenistan ordusundan 3 asker hayatını kaybetti.

Açıklama, Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. Açıklamada, “Dün cephe hattında gerçekleşen saldırıda İmran Mirzeyev isimli personelimiz şehit olmuştur. Ermeni sabotaj grubuna ise üç kayıp verdirilmiştir.” dendi.

-*--

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Suriyeli muhaliflerle gerçekleşen görüşmelerden sonra açıklamalarda bulundu.

Mistura, “Müzakere Yüksek Komitesi ile bir araya geldik. Özellikle bazı bölgelerdeki insani trajediye acil müdahale edilmesi gerekiyor. Yakında başlayacak görüşmelerin Suriye halkının yararına olması gerekiyor. Bir sonraki görüşmeler 25 Şubat'ta yapılacak. Suriye halkı bu görüşmeleri yaparken bir çözüm üretmemizi bekliyor.” dedi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ülkesinde ilk defa bir cami ziyaretinde bulundu. Obama ziyaretten sonra basına konuştu. Başkan Obama, “Herhangi bir inanca karşı söylem asla hoş görülemez. İslam, terörizmi yasaklayan bir din. Diğerlerine karşı saygı duyulmasını isteyen geleneğe sahip. DAİŞ gibi terör örgütleri İslam’ı veya Müslümanları savunmuyor.” diye konuştu.

-*--

Avrupa Birliği’nden 3 milyar avroluk sığınmacı yardımına onay geldi.

Avrupa Birliği üyeleri, İtalya'nın vetosunu kaldırmasının ardından Türkiye'deki sığınmacılar için harcanacak 3 milyar avroluk fonu onayladı.

Fon, Türkiye'deki sığınmacıların hayat şartlarının düzeltilmesini amaçlıyor. Yardımlar; sağlık hizmeti, eğitim ve gıda ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak. Fon, kısa bir süre içerisinde kullanılmaya başlanacak.

-*--ve spor

Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi’nde Son 16 turunda Darüşşafaka Doğuş bu akşam Sırp temsilcisi Kızılyıldız’la karşılaşacak.

İstanbul’daki Volkswagen Arena’da oynanacak maçın başlama saati 20.30.

-*--

ULEB Avrupa Basketbol Kupası’nda Son 32 turu maçları ise dünkü mücadelelerle devam etti.

Galatasaray, İspanyol ekibi Zaragoza’ya 85-68 yenildi. Galatasaray, son maçında Sardegna Sassari’yi yenerse grubu lider tamamlayacak.

Kupadaki bir başka Türk temsilcisi Banvit ise Alman takımı Bayern Münih ile karşılaştı. Banvit, rakibine 77-62 mağlup oldu.

Banvit bu sonuçla liderliği Bayern’e kaptırdı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP